reklama
Okładka książki - Teoria przywiązania w praktyce. Jak budować silne, zdrowe i trwałe relacje z osobami, na których najbardziej nam zależy

Książka napisana w konkretny, jasny i zrozumiały sposób.

Na wstępie mamy ćwiczenie do samorefleksjio swoich bliskich relacjach. Następnie autorka po krótce tłumaczy nam style przywiązania, abyśmy mogli wypełnić arkusz o naszym stylu przywiązania.

W kolejnych rozdziałach mamy dokładny opis 3 typów przywiązania: bezpieczny,lękowy i unikający wraz z ćwiczeniami do refleksji.

Książka bardzo mnie zainspirowała i pokazała, jak zrozumieć swoje zachowanie i swojego partnera lub bliskiej nam osoby oraz jak te zachowania poprawiać dla lepszej komunikacji w relacji.

W książce znajdziemy także dodatkowe arkusze do ćwiczeń oraz kilka stron na nasze notatki.

Książka będzie odpowednia dla osób, które zajmują się psychologią, jak i dla nowicjuszy. Warta jest polecenia.

Informacje dodatkowe o Teoria przywiązania w praktyce. Jak budować silne, zdrowe i trwałe relacje z osobami, na których najbardziej nam zależy:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2023-10-27
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: The Attachment Theory Workbook: Powerful Tools to Promote Understanding, Increase Stability, and Build Lasting Relationships
Dodał/a opinię: LiterackiMrok

Tagi: psychologia

Zobacz opinie o książce Teoria przywiązania w praktyce. Jak budować silne, zdrowe i trwałe relacje z osobami, na których najbardziej nam zależy

Kup książkę Teoria przywiązania w praktyce. Jak budować silne, zdrowe i trwałe relacje z osobami, na których najbardziej nam zależy