Fiona to młoda kobieta z pazurem, wie, czego chce, zawsze mówi to, co myśli. Jest przekonana, że związek z futbolistą na pewno nie jest dla niej, jednak wszystko się zmienia przez jeden pocałunek.
Dexter jest środkowym w drużynie NFL. Dla niego najważniejsza była gra w futbol i nie w głowie były mu związki czy przygody na jedną noc. Jednak już od jakiegoś czasu nie może zapomnieć o siostrze Ivy, czyli Fionie Mackenzie.
Los chce, że ta dwójka znów będzie miała okazję się spotkać. Mało tego oboje będą pod tym samym dachem. Zarówno Fiona jak i Dexter w tym samym czasie odwiedzają swoich bliskich, czyli Graya i Ivy w San Fancisco. Czy tydzień wystarczy by coś zaczęło iskrzyć między głównymi bohaterami? Czy jest sens zaczynać coś, skoro po zakończonym urlopie każdy musi wrócić do swojego życia i dzielić ich będzie wiele kilometrów?
To już trzeci tom z tej serii, który miałam przyjemność czytać. Jak do tej pory jeszcze żadna z tych książek mnie nie zawiodła. Tę również czytało się bardzo szybko i lekko. Znam już twórczość autorki i jedyne, czego wymagałam od tej historii to, tego, że mnie wciągnie, na tyle, że oderwę się od rzeczywistości. I tak też było.
Najbardziej intrygował mnie Dexter, bo w poprzednich częściach był postacią cichą i skrytą, więc byłam po prostu ciekawa, co on ukrywa.
Co znajdziecie w tej książce? Na pewno miłość, problemy w związku, namiętność, sekrety i tajemnice. Tym razem autorka poruszyła temat prywatności. Widomo gwiazdo futbolu, a na jaw wychodzą informacje, że Dex jest prawiczkiem. W tym momencie zaczyna się wszystko komplikować. Główny bohater stara się ze wszystkich sił ochronić przed mediami swoją ukochaną, jednak w pewnym momencie sytuacja wymyka się spod kontroli i w internecie pojawią się zdjęcia Fiony.
Autorka pokazała, jak ważne jest podążanie za marzeniami i wsparcie bliskich, czy w dobrych czy w złych chwilach. Kolejną istotną rzeczą jest rozmowa. To dzięki niej nie będziemy tonąć w domysłach, a zwyczajnie wszystko sobie wyjaśnimy.
Na moim regale czeka jeszcze czwarty tom i mam zamiar zabrać się za niego niebawem. A jeśli wy jesteście zaciekawieni tą historią to jak najbardziej polecam i zachęcam do zapoznania się z wcześniejszymi częściami.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-07-28
Tytuł oryginału: The Game Plan
MrsBookBook
Podobno przeciwieństwa się przyciągają. Ale przyciąganie między Rhysem a Parker może doprowadzić do katastrofy. Parker Brown nie może uwierzyć, że musi...
Zasady: nie całować w usta, nie zostawać na noc, nie mówić nikomu, a przede wszystkim... Nie zakochiwać się. Anna Jones po prostu chce skończyć studia...
Jakie to uczucie, gdy jesteś częścią kogoś innego? Gdy on jest częścią ciebie? Gdy będzie przy tobie choćby nie wiem co?