Kto z was pisze się na lekką komedię romantyczną w formie audiobooka, którą możecie odsłuchać na Legimi?
“Match me if you can” Sandy Barker to historia pełna motywów, które uwielbiam. Mamy tu aranżowane małżeństwo, hate to love oraz grumpy and sunshine.
Dawno nie miałam w rękach książki z motywem aranżowanego małżeństwa. Jednak gdy przeczytałam, że ta książka jest o mężczyźnie, który szuka żony w agencji matrymonialnej, wiedziałam, że nie przejdę obojętnie obok tej książki.
Poppy pracuje w ekskluzywnym biurze matrymonialnym, ekskluzywnym i bardzo tajemniczym. Nigdzie nie dodają reklam, pracują tylko z ludźmi, którzy zostali poleceni, bądź oni zostali poleceni nowym bogatym klientom. Właśnie z polecenia najlepszego przyjaciela, w agencji pojawia się Tristan, który ma czterdzieści dni na poznanie partnerki, która zgodzi się na ślub. Chodzi o grube miliony, które odziedziczy, gdy będzie żonaty przed trzydziestymi piątymi urodzinami. Czterdzieści dni to nie wiele czasu, tym bardziej że Tristan odrzuca kolejne kandydatki. A Poppy, która zajmuje się jego sprawą, zaczyna widzieć całkiem innego człowieka.
Historia o agencji matrymonialnej i aranżowanym małżeństwie, nie była czymś, o czym wcześniej czytałam. Najczęściej z aranżowanymi małżeństwami spotykałam się w książkach fantastycznych, nie w obyczajowych. Jednak “Match me if you can” dosłownie mnie pochłonęło i lektura tej książki zajęła mi dwa dni z powodu sporych obowiązków, pewnie bez nich, skończyłabym ją tego samego dnia. Z jednej strony jest bardzo cozy, choć opowiada o wielu rzeczach, z którymi w obecnych czasach można się nadal spotkać. Takie jak np. kultura, w której naciska się na małżeństwa, by rodzice za młodych nie wybrali, wybierają agencje matrymonialne i w głębi ducha wierzę, że gdzieś jeszcze tak jest, nie tylko te aplikacje randkowe, które w większości ściągają creepy ludzi.
Jeśli macie ochotę na coś śmiesznego, lekkiego i otulającego, to zdecydowanie musicie sięgnąć po “Match me if you can”
Wydawnictwo: Labreto
Data wydania: 2025-09-24
Tytuł oryginału: Match me if you can
NataliaDrazek88
Z miłością jest jak z modą - czasem trzeba wrócić do starego projektu, żeby odkryć jego prawdziwą wartość. Elle, założycielkaBlissDesigns, właśnie szykuje...