🌸 „𝓣𝓸, 𝓬𝓸 𝓬𝓱𝓬𝓮𝓶𝔂 𝔃𝓸𝓼𝓽𝓪𝔀𝓲ć 𝔃𝓪 𝓼𝓸𝓫ą” 𝓛𝓾𝓬𝔂 𝓢𝓬𝓸𝓻𝓮🌸
Tylko jedna kobieta mogła mnie uwolnić. Ale prędzej bym się podpalił niż poprosił o cokolwiek Sloane Walton.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Sięgając po pierwszy tom tej serii nie sądziłam, że aż tak bardzo zżyje się z tymi książkami i do tego stopnia polubię bohaterów, że teraz ciężko mi będzie się z nimi rozstać. Seria Knockemout kupiła mnie totalnie, a Lucy Score zauroczyła mnie swoim lekkim piórem i sprawiła, że czekanie na kolejne tomy było okropnie bolesne, bowiem nie mogłam się doczekać ponownego spotkania z bohaterami. I bardzo żałuje, że to już ostatni tom z tej serii. Kocham klimat małego miasteczka, gdzie wszyscy się znają i każdy sobie pomaga, a gdy autorka dokłada jeszcze do tego wszystkiego zapierające dech w piersi historie miłosne, to ja już jestem całkowicie kupiona! ❤❤
Trzeci tom, czyli „To co chcemy zostawić za sobą” skupia się na przestawieniu losów Sloane i Luciana, których mieliśmy okazje już poznać w poprzednich częściach. Tę dwójkę, dwadzieścia lat temu połączyła rzadko spotykana przyjaźń - ONA - spokojny mól książkowy - ON - popularny przystojniak. Dzięki podzieleniu książki na dwie linie czasowe mamy możliwość poznać przeszłość i teraźniejszość bohaterów. Jednak pewne wydarzenia, przekreśliły ich przyjaźń i od tego momentu Sloane i Lucian żyją we wzajemnej nienawiści. I tak oto para, która się przekonała, że nienawiść od miłości dzieli cienka linia, znalazła się w impasie.
Wiedziałam, że ich historia będzie najlepsza z wszystkich trzech i nie pomyliłam się. Ależ mi się to dobrze czytało. Z wypiekami na twarzy śledziłam ich poczynania i z wielką przyjemnością pochłonęłam te 700 stron. Naprawdę chciałam się delektować tą książką, jednak ciekawość nie pozwoliła mi jej odłożyć na bok. Relacja między Sloane a Lucianem była mówiąc wprost gorąca ❤🔥 Ich potyczki słowne, ta chemia między nimi tworzyła idealną całość motywu od wrogów do kochanków.
Nie spodziewałam się, że fabuła książki będzie taka rozbudowana. Działo się naprawdę dużo, przez co nie mogłam się oderwać od lektury. A każda sytuacja w tej historii była taka świetna. Już dawno, aż tak nie zachwycałam się na książką. Ale "To co chcemy zostawić za sobą" naprawdę przypadła mi do gustu. Polubiłam bohaterów, zżyłam się z nimi i nie chciałam opuszczać tego świata. W dodatku autorka posługuje się lekkim językiem, dlatego też książkę czyta się błyskawicznie, pomimo tylu stron. Autorka świetnie budowała napięcie, sprytnie prowadząc całą akcję i powoli zbliżając nas do punktu kulminacyjnego. Rozwiązanie zagadki mnie przypadło do gustu, bowiem było logiczne i spójne z całością.
Znajdziecie tutaj opowieść o miłości, o przyjaźni, o rodzinie, o tajemnicach. Te książki totalnie wciągają i ciężko się oderwać od lektury, gdy już się zacznie pierwszy rozdział. A małomiasteczkowy klimat tylko dodaje jej uroku. Książka dostarczy wam mnóstwo śmiechu i niezapomnianych wrażeń.
Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2024-02-28
Tytuł oryginału: Things We Left Behind
Małgosia Szydlak
Nie zakochujesz się w dziewczynie swojego brata ze szkoły średniej, córce szefa czy najlepszej przyjaciółce byłej żony. A już na pewno nie wtedy, kiedy...
W prowincjonalnym miasteczku Bootleg Springs mieszka piękna, zadziorna i pewna siebie Scarlett Bodine. To intrygująca, twardo stąpająca po ziemi młoda...