Okładka książki - To, co najważniejsze

To, co najważniejsze

Tom 1 cyklu Hart's Boardwalk

Tym razem mój wybór padł na książkę Samanthy Young. Romans, erotyk, dość lekka lektura.

„To, co najważniejsze” to historia trzydziestotrzyletniej lekarki, Jessici Huntington, która pracowała w więziennej izbie lekarskiej. Pewnego dnia w okładce jednej z książek z biblioteki odnalazła ukryte cztery listy, napisane przez jedną z więźniarek czterdzieści lat wcześniej. Kobieta pisała do swojego ukochanego, a była to historia tragiczna i bardzo smutna. Główna bohaterka wykorzystuje swój urlop oraz głosik intuicji w sercu, by odnaleźć adresata listów. Przy okazji trafia do nadmorskiego, urokliwego miasteczka Hartwell z bardzo zżytą społecznością i odkrywa, że… sama czuje się z nimi związana. Stawia całe swoje życie na głowie, walcząc z własnymi demonami przeszłości, by odnaleźć upragniony spokój, szczęście i miłość.

To tak tytułem wstępu. Jak zaczynałam czytać drugiego stycznia, chciałam przeczytać rozdział, maks. dwa. Po trzech godzinach czytania, gdy wybiła 22, zaczęłam się zastanawiać czy na pewno potrzebuję snu tej nocy :)

Ogólnie książka podobała mi się. Była dość lekka, chwilami przewidywalna, chwilami zaskakująca. Dla mnie trochę za dużo erotyki.

Dużo emocji, które lubię, a opisy oceanu były tak rzeczywiste, że czytając je, czułam się, jakbym sama czuła słony zapach oceanu, chłodny powiew wiatru na twarzy. Wątek Jessici i Coopera był dość prosty, ale podobał mi się wątek listów, lokalna wiara w przeznaczenie oraz stopniowa odwaga głównej bohaterki, by kierować się w życiu głosem serca, a nie zewnętrznymi „przymusami”. Myślę też, że w takim miasteczku, jak Hartwell mogłabym zamieszkać i czerpać inspirację oraz energię z kontaktu z naturą :)

Informacje dodatkowe o To, co najważniejsze :

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2021-03-03
Tytuł oryginału: The One Real Thing
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Ewa Górczyńska

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce To, co najważniejsze

Kup książkę To, co najważniejsze

To, czego nie mówimy
Samantha Young0
Okładka ksiązki - To, czego nie mówimy

Dahlia McGuire, złotniczka i właścicielka sklepu z pamiątkami, uwielbia swoje spokojne życie w nadmorskim Hartwell. A choć zerwała kontakty z rodziną,...

Wbrew zasadom
Samantha Young0
Okładka ksiązki - Wbrew zasadom

Jocelyn Butler pragnie tylko teraźniejszości, ale przyszłość czeka. Wkrótce wszystkie jej sekrety ujrzą światło dzienne... Kilka lat temu Jocelyn...

Opad
Opad