Okładka książki - To, czego o mnie nie wiesz

To, czego o mnie nie wiesz

Niewiele za mną książek autorki ale zauroczył mnie jej styl. Książki Samanthy mają to do siebie, że wciągają od pierwszych stron , ciężko je odłożyć, żyje się życiem bohaterów. Tak było i tym razem .

Co w tym tomie zwraca uwagę to wyjątkowe imiona bohaterów , grupy rodzeństwa, nie spotkałam się chyba jeszcze z takimi w żadnej książce ale to chyba jedna z cech autorki, że lubi takie wybierać.

Bohaterowie, tzn główna para , poznaje się w dość nietypowych okolicznościach ale chemia, przyciąganie i więź tworzy się miedzy nimi wręcz natychmiast. To się czuje, te emocje są w książkach Samanthy intensywne . Jednak ciągle coś im staje na przeszkodzie, los rzuca przeszkody na drodze do miłości. I nie są one błahe.

Dahlia ma za sobą wiele ciężkich przeżyć gdy po latach Michael znów pojawia się w jej życiu. Oboje mają do siebie dużo żalu, oboje jednak nadal też coś do siebie czują. Czy uda im się uratować to uczucie i tym razem stworzyć szczęśliwy związek ?

W książkach autorki jest wiele schematów i mimo, że to chyba dopiero 5 jej, książka którą przeczytałam, widzę je aż nazbyt wyraźnie . W każdej z nich między losami głównych bohaterów, jest wielu innych, których poznajemy chociaż pobieżnie, którzy tworzą grupę niezwykłych przyjaciół.

Po raz kolejny spotykam wątek , w którym to jeden z bohaterów czuje się zobowiązany do bycia nieszczęśliwym by zrekompensować "winy " względem kogoś bliskiego. I po raz kolejny jedna ze stron obwinia te drugą o nieszczęścia jakie się jej przytrafiły, co jest jednym z powodów do rozpadu związku, który rozpaść się nie powinien.

Kocham książki tej autorki, bo tworzy historie, głębokie, bohaterowie przeżywają dramaty , które nie jedną osobę by załamały ale podnoszą się po nich, znajdują miłość , szczęście , powody by żyć. Jednak boję się, że z czasem ta schematyczność zacznie mnie nudzić. Ale mam nadzieję, że jednak tak nie będzie.

Polecam mimo marudzenia ;)

Informacje dodatkowe o To, czego o mnie nie wiesz:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2019-10-30
Tytuł oryginału: Things We Never Said
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce To, czego o mnie nie wiesz

Kup książkę To, czego o mnie nie wiesz

(Nie)zwyczajna
Samantha Young0
Okładka ksiązki - (Nie)zwyczajna

Ciepła i piękna powieść bestsellerowej autorki ,,New York Timesa" opowiada o tym, że warto marzyć i trzeba zrozumieć siebie. Nazywam się Comet Caldwell...

Wbrew zasadom
Samantha Young0
Okładka ksiązki - Wbrew zasadom

Jocelyn Butler pragnie tylko teraźniejszości, ale przyszłość czeka. Wkrótce wszystkie jej sekrety ujrzą światło dzienne... Kilka lat temu Jocelyn...