Okładka książki - To mnie zabije

To mnie zabije

Wędruję sobie po tym świecie thrillerów. Wypatruję emocji, psychologii, wrażeń. Szukam historii z przekazem, takich, którym poświęcony czas nie będzie czasem zmarnowanym. Bo czas to jedna z najcenniejszych wartości. A ja nie chcę go marnować. „ To mnie zabije ” zdecydowanie warta była mojego czasu.

Tym razem poznałam Matyldę i jej świat, w którym rządzą erotyczne streamingi, pieniądze i pogoń za popularnością. Zaskocz obserwatorów, a będziesz kimś. Inaczej spadniesz na sam dół. A stamtąd powrotu nie ma. Przekrocz granicę, a wybijesz się na sam szczyt.

Nastolatka odarta z matczynych uczuć. Pragnąca uwagi i akceptacji. Nagle pojawia sie ktoś, kto ją rozumie. Starszy od niej mężczyzna. Leon. Ta relacja to początek i zarazem koniec. Podjęta decyzja zmieni dziewczynę za zawsze. I choć teraz myśli, że jest kimś, nie ma nic. Nic oprócz pozycji, którą zapewnia jeśli działalność na sekskamerkach. Co zrobi, by nie spaść w dół? Do czego się posunie? I w co zostanie uwikłana?

Nieszablonowa to historia. Odważna. Poruszająca tematy aktualne i co najważniejsze, ważne. Otoczona mrokiem i atmosferą niepokoju. Czasem mocna, że dłonie zaciskałam. Z nerwów. Z napięcia. Czasem szokująca, że szeroko oczy otwierałam ze zdumienia. Gwałt, uzależnienie, okaleczanie, przemoc wobec kobiet. Odważnie sobie Autor tę historię poczynił. Bo to się mogło wydarzyć naprawdę. W dobie internetu dzisiejszego łatwo zgubić siebie.

Troszkę się też zawiodłam. Liczyłam, że znajdę więcej odnośników do kultowego filmu „ Leon zawodowiec ”. W końcu to inspiracja do stworzenia tej powieści. Brakowało mi tych powiązań. Liczyłam na więcej.

Miejcie na uwadze tę książkę, jeśli thrillery psychologiczne doprawione emocjami i dobrym, mrocznym klimatem lubicie. Ja się w tym odnalazłam.

Informacje dodatkowe o To mnie zabije:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-02-01
Dodał/a opinię: Olga Majerska

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce To mnie zabije

Kup książkę To mnie zabije

Larwy
Maciej Kaźmierczak0
Okładka ksiązki - Larwy

Larwy zjedzą każde ciało. Nawet jeśli wciąż się rusza. W podwarszawskiej miejscowości zostają znalezione nietypowe zwłoki. Ukryte na dachu opuszczonego...

Skowyt
Maciej Kaźmierczak0
Okładka ksiązki - Skowyt

Jakie tajemnice skrywa opuszczona ubojnia na odludziu? Skąd pochodzi przerażający okolicznych mieszkańców złowieszczy skowyt? Władzę nad Warszawą...