Okładka książki - Topniejące serce

Topniejące serce

„Topniejące serce” to historia Mai, która samotnie wychowuje trzy córeczki. Kobieta pracuje jako sprzątaczka. Nie ma w życiu lekko. Jest sama i może liczyć tylko na siebie. Maja nie utrzymuje kontaktu z rodzicami, którzy nie zaakceptowali jej związku i to, że wcześnie zaszła w ciążę. Cała historia zaczyna się od tego, że Maja spotyka w parku mężczyznę, któremu ratuje życie. I od tej pory jej życie zmieni się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Jednak nie będzie trwało to długo. Troski i zmartwienia same nie znikną.

Autorka w swojej najnowszej powieści porusza bardzo ważny temat jakim jest nietolerancja i rasizm, ale również trudne relacje rodzinne.

Główna bohaterka to silna kobieta, która dla swoich córek zrobi wszystko. Jest bardzo dobrą mamą, chociaż nie może spełnić wszystkich zachcianek swoich dzieci, to jednak robi dla nich o wiele więcej.

Przeczytałam chyba wszystkie książki Joanny Tekieli i jestem zachwycona jej twórczością.

Polecam. Koniecznie przeczytajcie „Topniejące serce” oraz pozostałe książki autorki.

Informacje dodatkowe o Topniejące serce:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-11-08
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Topniejące serce

Kup książkę Topniejące serce

Cudowna wiosna w Olszowym Jarze
Joanna Tekieli0
Okładka ksiązki - Cudowna wiosna w Olszowym Jarze

ZAPOWIADA SIĘ PIĘKNA WIOSNA W OLSZOWYM JARZE. PEŁNA WYZWAŃ I NADZIEI. Weronika postanawia porzucić życie w mieście i na stałe przenieść się do Olszowego...

Rok w Pensjonacie Leśna Ostoja
Joanna Tekieli0
Okładka ksiązki - Rok w Pensjonacie Leśna Ostoja

Zapraszamy do pięknego pensjonatu położonego wśród wysokich, starych drzew, w którym każdy może znaleźć to, czego szuka. Wystarczy tylko chcieć. W niedawno...