Historia bohaterów niesienie ze sobą wiele cierpienia.Poprzez zaznane krzywdy ze strony bliskich osób nie potrafią odnaleźć się w dorosłym życiu.Dodatkowo choroba i walka z nią jest początkiem realizacji marzeń.Czytając o radości bohaterki w czasie gdy odczuwała emocje po wykonaniu swojego marzenia przeżywałam je razem z nią.
Autorka w świetny sposób opisała rozwijająca się relacje Dean’a i Joss.Poznawanie siebie nawzajem w chwilach zwątpienia i szczęścia buduje coś szczerego i prawdziwego.
Nie znajdujemy w tej historii gorącej miłość,która ma tylko radosne chwile.Jest prawdziwe życie w którym znajdujemy chorobę,smutek,demony i traumy przeszłości…oraz sekrety,które ranią.
W każdej rozwijającej się relacji szczerość to podstawa.Brak tego skutkuje konsekwencjami.
Dean swoim zachowaniem zaimponował mi.Wreszcie przyznaje się,że umie czuć i potrafi okazać te uczucia.Czasem byl porywczy,jednak kierowały nim mocne emocje.Dla dobra brata wiele zniesie,by miał lepiej niż on.
W tej powieści znajdujemy rewelacyjne zakończenie,które pokazuje,że dla każdego z nas szczęście może mieć inny obraz.Warto cieszyć się z każdej,nawet najmniejszej rzeczy,bo los może sprawić wiele niespodzianek na które nie mamy wpływu.
Z całego serca polecam tą historie.Emocje wylewają się niemal na każdym kroku,bo życie potrafilo im przynieść wiele niespodziewanych chwil.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-03-22
Barbara Dębska
„Myślę o tym, jak bardzo chciałbym cię pi*przyć i…Otwieram usta, nie dowierzając jego słowom, po czym łapię za klamkę drzwi. Dean jednak trzyma...