Okładka książki - True Beauty 10

True Beauty 10

Tom 10 cyklu True Beauty

Chyba nie muszę na tym etapie powtarzać, jak bardzo uwielbiam tę serię. Dwa domy pochłonięte w dwa wieczory przed snem i ogromna radość za każdym razem, kiedy mogę poznać dalsze losy Jugyeong, Seojuna i Suho, to chyba wystarczające dowody mojej miłości?

✨️Kto i za co pokocha?

Każdy, kto lubi rozwijające się i angażujące historie, każdy, kto lubi wszystko, co ma przedrostek k-, każdy, kto lubi kolorowe piękne grafiki, zabawne wpadki bohaterów, ale też trochę "życiowości", której z tomu na tom jest coraz więcej. To już dawno nie jest słodka opowieść o dziewczynie, ukrywającej się pod maską makijażu. To już dawno nie jest słodka opowieść o urodzie. To opowieść, która dorasta wraz z postaciami.

Te dwa tomy poruszają problemy, które zdają się w Korei Południowej być na porządku dziennym w kontekście idoli, czyli po naszemu — gwiazd show-biznesu. Ostatnio obejrzałam serial "Idol I", który podobnie jak część 10 "True Beauty" na tapet bierze stal*ing znanych i lubianych gwiazd, na przykład k-popowych, gdzie granice między sympatią a fanatyzmem doprowadzającym do niebezpiecznych sytuacji, bywa cienka jak papier ryżowy. W tomie 11 Yaongyi z kolei zwraca uwagę na kradzież wizerunku.

Przyznam, że chwilami w trakcie czytania miałam ciarki z przerażenia.

Ale, ale! Autorka nie ucieka od konwencji i w dalszym ciągu serwuje doskonałe zwroty akcji okraszone często humorem i wrażliwością. I właśnie za to pokochasz tę serię — za autentyczność, różnorodność, urocze scenki i motyle w brzuchu.

✨️Czy ja pokochałam?

Nawet nie pytaj. Ta seria to mój comfort read i świetna rozrywka, która jest tak wciągająca, że za każdym razem "zjadam" nowe tomy jednym gryzem, po którym czuję radość, ale i chęć na więcej i więcej.

✨️Czy polecam?

No oczywiście, że tak! To jest najwdzięczniejsza manhwa na świecie. Serio, chciałabym mieć moc, która rozkazałaby Wam zacząć ją czytać.

✨️O czym jest?

Tom 10

Po sukcesie pierwszego występu w Prince of Prince Seojun jeszcze przed debiutem przyciąga uwagę. Jugyeong, choć boli ją brak zwyczajnej codzienności, wspiera go całym sercem w realizacji marzeń. Gdy jednak na dostaje anonimową wiadomość o treści: „Czy chodzisz z Seojunem?”, dziewczyna zaczyna panikować. Czy ich związek przetrwa? Czy najlepszym rozwiązaniem jest w tej sytuacji rozstanie?

_

Informacje dodatkowe o True Beauty 10:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2026-01-21
Tytuł oryginału: True Beauty 10
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: Powieść graficzna (tradycja europejska) Opowieści o szkole dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce True Beauty 10

Kup książkę True Beauty 10

True Beauty (#7). True Beauty 7
Yaongyi0
Okładka ksiązki - True Beauty (#7). True Beauty 7

Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6,5 miliarda (!) odsłon na Webtoonie! W siódmym tomie Jugyeong zachęca...

True Beauty (#6). True Beauty 6
Yaongyi0
Okładka ksiązki - True Beauty (#6). True Beauty 6

Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6,5 miliarda (!) odsłon na Webtoonie! W szóstym tomie Jugyeong przekonuje...

Opad
Opad