Okładka książki - Trzysta kilometrów miłości

Trzysta kilometrów miłości

"(.. ) Podobał jej się, teraz nie miała co do tego żadnych wątpliwości, a przecież nie mieli po piętnaście lat ma, żeby toczyć damsko-męskie gierki, robić podchody."

📖📖📖

Na pewno wielu z Was słyszało o twórczości Agaty Przybyłek.

Na pewno wielu z Was sięgnęło po jej książki.

Nie ukrywam, że osobiście przeczytałam niemal wszystkie powieści autorki. Uwielbiam komedie romantyczne, jakie wyszły spod jej pióra, chociaż zdecydowanie Agata słynie z beletrystyki.

"Trzysta kilometrów miłości" to pierwsza powieść autorki, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Literackiego.

Poznajemy w niej losy Laury i Gabriela.

Losy niełatwe.

Naznaczone ogromnym poświęceniem.

Nasączone decyzjami, których konsekwencje muszą dźwigać na swoich barkach.

Laura jest nauczycielka angielskiego.

Wraz z siostrą Patrycją i jej niepełnosprawną córeczką Jagódką, mieszkają w jednej z podwarszawskich miejscowości.

Kobiety mają tylko siebie, dlatego starają się być dla siebie wzajemnym oparciem.

Laura, jako starsza z sióstr, czuje się za nie odpowiedzialna.

Lecz sama także potrzebuje odpoczynku od szarej codzienności.

Dlatego raz w roku stara się wyruszać nad morze, by naładować baterie. W podróży nieustannie towarzyszy jej różowy notes - sekretnik, który zna jej wszystkie, nawet te najbardziej skrywane tajemnice...

Gabriel wraz z rodzicami mieszka w nadmorskiej miejscowości.

Wspólnie prowadzą nie tylko ośrodek wypoczynkowy, ale także stadninę. Każde z nich kocha to miejsce i pragnie, by przetrwało kolejne pokolenia.

Gabriel wciąż poszukuje swojej drugiej połówki.

Wszystko się zmienia, gdy na plaży znajduje różowy notes. Wówczas robi wszystko, by znaleźć jego właścicielkę.

Tak też poznaje Laurę.

Kobieta go fascynuje. Po kilku spotkaniach jest niemal pewny, że chciałby z nią wiązać swoją przyszłość.

Lecz dzielą ich nie kilometry...

Każde z nich ma już poukładane życie, z którego nie chciałoby, i z którego byłoby trudno zrezygnować.

Czy znajdą złoty środek, który sprawi, że zbudują wspólną przyszłość?

To, co urzeka w tej powieści, to niewątpliwie piękne, silne rodzinne więzi i miłość, jaka z nich wypływa.

Zarówno Laura, jak też Gabriel są w stanie zrobić wszystko dla swoich najbliższych, często nawet poświęcając własne szczęście.

Dla nich dobro ich najbliższych jest najważniejsze.

Troszczą się o nich i z całych sił wspierają.

Kochają ich i gotowi są wskoczyć za nimi w ogień.

Na pierwszy rzut oka, powieść wydaje się być przewidywalną.

Jednak nie dajcie się zwieźć.

W pewnym momencie akcja przybiera inny obrót, całkowicie zaskakując.

Tego na pewno się nie spodziewałam i za to jestem autorce wdzięczna, bowiem wywołała tym zabiegiem mnóstwo emocji, dogłębnie wzruszyła i dała czas na snucie refleksji.

Przyznam, że "Trzysta kilometrów miłości" to jedna z lepszych powieści Agaty Przybyłek.

Oczarowała. Zaskoczyła. Zasmuciła. Ale dała też nadzieję. I ukazała, że do pewnych decyzji, należy

po prostu dojrzeć.

Serdecznie polecam 💙

Informacje dodatkowe o Trzysta kilometrów miłości:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2026-01-14
Dodał/a opinię: zaczytanaulcia

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna romans

Zobacz opinie o książce Trzysta kilometrów miłości

Kup książkę Trzysta kilometrów miłości

Gotowi na wszystko
Agata Przybyłek0
Okładka ksiązki - Gotowi na wszystko

Jak zostać celebrytką? Mówią, że dla chcącego nic trudnego. Wystarczy dostać się do telewizji!   Paula marzy, by ktoś odmienił jej życie...

Kto jak nie ja!
Agata Przybyłek0
Okładka ksiązki - Kto jak nie ja!

Przyjaciółki z pokoju nauczycielskiego ponownie zapraszają do udziału w lekcji życia. Przekonaj się, która z nich zakończy semestr szczęśliwie, a która...