Okładka książki - Twój Carter

Twój Carter

Carter i Arizona przyjaźnią się od podstawówki, początkowo byli największymi wrogami, jednak z czasem ich relacja przerodziła się w przyjaźń. Nawet po kilkunastu latach nadal wymieniają ze sobą wiadomości. Carter jest typowym kobieciarzem, natomiast Arizona swoje życie podporządkowała "arkuszowi kalkulacyjnemu". Czy jest szansa by ich przyjaźń przerodziła się w coś więcej?

Aż wstyd przyznać, ale to dopiero moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki. Nie miałam wcześniej okazji czytać żadnej jej książki, chociaż słyszałam o nich wiele dobrego. Jak wypadła w moich oczach książka "Twój Carter"? Autorka stworzyła ciekawą fabułę o dwójce ludzi, których wspólna przygoda zaczęła się tak naprawdę od dokuczania sobie w szkole, następnie przeistoczyła się w przyjaźń, by w końcu dać szansę silniejszemu uczuciu. Tylko czy warto ryzykować przyjaźń dla miłości?

Książkę czyta się wręcz ekspresowo, a to zasługa tego, że jest napisana bardzo przyjemnym, pełnym humoru i lekkim językiem. Napisana z perspektywy obojga bohaterów, dzięki czemu możemy ich lepiej poznać, dowiedzieć się co czują i myślą.

Autorka na przykładzie Cartera i Arizony w świetny sposób pokazuje jak pewne niedopowiedzenia oraz nieprzeczytane przez bohaterów listy, które wysyłali sobie w pewnym okresie życia, mogą namieszać i doprowadzić do wielu trosk dla obu stron.

Moim zdaniem ta historia trochę za szybko się potoczyła w pewnym momencie i ciężko mi było zrozumieć niektóre decyzję i zachowania bohaterów, jednak mimo wszystko dobrze się bawiłam przy tej książce.

"Twój Carter" to pełna humoru, lekka i wciągająca powieść w sam raz na jeden wieczór, więc jeśli szukacie czegoś na odstresowanie się, to myślę, że historia Cartera i Arizony będzie idealna. Moja ocena to 7/10.

Informacje dodatkowe o Twój Carter:

Kup książkę Twój Carter

The Office Party. Firmowa gwiazdka
Whitney G.0
Okładka ksiązki - The Office Party. Firmowa gwiazdka

Nieoczekiwane zaproszenie i złośliwy prezent. Czy jedna firmowa gwiazdka może zmienić wszystko? W firmie Garretta Westa istnieje nienaruszalna tradycja...

The Office Party. Firmowa Gwiazdka. The Office Guest. Facet na święta
Whitney G.0
Okładka ksiązki - The Office Party. Firmowa Gwiazdka. The Office Guest. Facet na święta

Książka zawiera dwa świąteczne opowiadania autorstwa Whitney G.! Podaruj sobie podwójną dawkę świątecznych uniesień. ,,The Office Guest. Facet na święta" ...