Carter i Arizona przyjaźnią się od podstawówki, początkowo byli największymi wrogami, jednak z czasem ich relacja przerodziła się w przyjaźń. Nawet po kilkunastu latach nadal wymieniają ze sobą wiadomości. Carter jest typowym kobieciarzem, natomiast Arizona swoje życie podporządkowała "arkuszowi kalkulacyjnemu". Czy jest szansa by ich przyjaźń przerodziła się w coś więcej?
Aż wstyd przyznać, ale to dopiero moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki. Nie miałam wcześniej okazji czytać żadnej jej książki, chociaż słyszałam o nich wiele dobrego. Jak wypadła w moich oczach książka "Twój Carter"? Autorka stworzyła ciekawą fabułę o dwójce ludzi, których wspólna przygoda zaczęła się tak naprawdę od dokuczania sobie w szkole, następnie przeistoczyła się w przyjaźń, by w końcu dać szansę silniejszemu uczuciu. Tylko czy warto ryzykować przyjaźń dla miłości?
Książkę czyta się wręcz ekspresowo, a to zasługa tego, że jest napisana bardzo przyjemnym, pełnym humoru i lekkim językiem. Napisana z perspektywy obojga bohaterów, dzięki czemu możemy ich lepiej poznać, dowiedzieć się co czują i myślą.
Autorka na przykładzie Cartera i Arizony w świetny sposób pokazuje jak pewne niedopowiedzenia oraz nieprzeczytane przez bohaterów listy, które wysyłali sobie w pewnym okresie życia, mogą namieszać i doprowadzić do wielu trosk dla obu stron.
Moim zdaniem ta historia trochę za szybko się potoczyła w pewnym momencie i ciężko mi było zrozumieć niektóre decyzję i zachowania bohaterów, jednak mimo wszystko dobrze się bawiłam przy tej książce.
"Twój Carter" to pełna humoru, lekka i wciągająca powieść w sam raz na jeden wieczór, więc jeśli szukacie czegoś na odstresowanie się, to myślę, że historia Cartera i Arizony będzie idealna. Moja ocena to 7/10.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-01-19
Tytuł oryginału: Sincerly Carter
zakochanawksiazk
Nieoczekiwane zaproszenie i złośliwy prezent. Czy jedna firmowa gwiazdka może zmienić wszystko? W firmie Garretta Westa istnieje nienaruszalna tradycja...
Książka zawiera dwa świąteczne opowiadania autorstwa Whitney G.! Podaruj sobie podwójną dawkę świątecznych uniesień. ,,The Office Guest. Facet na święta" ...