Okładka książki - Twoja anatomia. Kompletny (i kompletnie obrzydliwy) przewodnik po ludzkim ciele

Twoja anatomia. Kompletny (i kompletnie obrzydliwy) przewodnik po ludzkim ciele

Książka Adama Kaya to rewelacyjny przewodnik po ludzkim ciele - pisany z myślą o dzieciach, ale myślę, że I starsi czytelnicy chętnie po niego sięgną. Autor prowadzi za rękę w prosty, acz ciekawy sposób przez wszystkie najważniejsze zagadnienia związane z budową organizmu, funkcjami życiowymi, drobnoustrojami i wiele wiele więcej.

Najwieksza wartością zdecydowanie jest sposób pisania Kaya - ma on ogromne poczucie humoru i to właśnie tenże (często obrzydliwy, ale jakże to tu pasuje!) humor towarzyszy nam w zasadzie już od okładki przez całą książkę. O wiele przyjemniej i ciekawiej czyta się o zagadnieniach, teoretycznie znanych ze szkoły, ale doprawionych nutką zadziorności autora, na pewno jest to też dużym ułatwieniem w zapamiętywaniu istotnych informacji przez dzieci.

Całość ponadto ubarwiają genialne ilustracje, wielokrotnie parskałam śmiechem na ich widok, są istną wisienką na torcie całości :)

Zgadzam się z poleceniami okładkowymi - również żałuję, że za moich czasów szkolnych nie było takiej książki. Nauka byłaby o wiele latwiejsza! Ale i teraz z przyjemnością sporo sobie przypomniałam albo i dowiedziałam, a Wam książkę Kaya serdecznie polecam :)

Informacje dodatkowe o Twoja anatomia. Kompletny (i kompletnie obrzydliwy) przewodnik po ludzkim ciele :

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2021-10-13
Tytuł oryginału: Kay’s Anatomy. A complete (and completely disgusting) guide to the human body
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Dudzik
Ilustracje:Henry Paker
Dodał/a opinię: Patrycja Łukaszyk

Tagi: anatomia ciało człowieka dla dzieci dla młodzieży ciekawostki

Zobacz opinie o książce Twoja anatomia. Kompletny (i kompletnie obrzydliwy) przewodnik po ludzkim ciele

Kup książkę Twoja anatomia. Kompletny (i kompletnie obrzydliwy) przewodnik po ludzkim ciele

Adam Kay 0
Okładka ksiązki - Bardzo niesamowita medycyna. Przerażająco prawdziwa historia grzebania w ludzkim ciele

Nowa okropnie śmieszna książka Adama Kaya, autora bestsellerowej „Twojej anatomii”! Dawno, dawno temu… było całkiem zabawnie, o ile...

Nielekarz, czyli jak wyleczyłem się z medycyny
Adam Kay 0
Okładka ksiązki - Nielekarz, czyli jak wyleczyłem się z medycyny

„Nielekarz” to najzabawniejsza, a jednocześnie najbardziej poruszająca z dotychczasowych książek Adama Kaya. Jest o byciu lekarzem i o byciu...