Okładka książki - Twoje cienie

Twoje cienie

Tom 4 cyklu Lost & Found

"Każdy po­trze­bu­je miej­sca, gdzie może przy­na­le­żeć i czuć się bez­piecz­nie".

"Kiedy wpusz­cza­ło się ludzi do swo­je­go życia, chcie­li wie­dzieć coś na twój temat. Po­znać twoją prze­szłość. Wie­dzieć, kim je­steś na­praw­dę".

Kocham kocham kocham 💜💜💜 z książki na książkę cykl Lost & Found chłonę coraz mocniej, niczym gąbka wodę i z każdą kolejną książką uzależniam się coraz mocniej od klimatu jaki autorka stworzyła w tych powieściach 😍 powiedzieć po prostu, że świetnie się bawiłam to tak jakby nie powiedzieć nic. Czułam się niemalże niczym jeden z uczestników rozgrywanej w książce akcji mogąc obserwować z boku zmagania innych. Przede wszystkim to czym zostałam "kupiona" najbardziej to małomiasteczkowy, górski klimat oraz sceneria z nim związana a także relacja bohaterów oddająca w perfekcyjny sposób przeciwieństwo grumpy&sunshine. On typowy mruk, gbur i odludek, ona zaś otwarta na innych, ciepła, empatyczna i w każdej chwili służąca pomocą kobieta, obarczona (zresztą tak samo jak i on) bagażem przykrych doświadczeń, które wywarły wpływ na całym życiu każdego z nich. Z jednej strony wydawać by się mogło, że dzieli ich przepaść, z drugiej zaś, połączą dramatyczne doświadczenia dzięki, którym będą w stanie się zrozumieć jak nikt inny. Z czasem początkowa niechęć do tej drugiej osoby i chęć unikania jej jak ognia zapoczątkuje piękną przyjaźń... Ale czy aby tylko tyle? 🤔

"Ogar­nę­ło mnie przy­jem­ne cie­pło na myśl, że tak się wła­śnie funk­cjo­no­wa­ło w ro­dzi­nie. Lu­dzie ro­bi­li dla sie­bie na­wza­jem coś mi­łe­go, po­ma­ga­li sobie i nie ocze­ki­wa­li ni­cze­go w za­mian".

Catherine Cowles stworzyła kolejną wspaniałą powieść w której do czynienia będziemy mieć z piękną relacją rodzinną opartą na miłości, zaufaniu, wzajemnym dbaniu o siebie i chęci niesienia pomocy, ale także jak i w poprzednich książkach znajdzie się wątek kryminalny oraz pewne tajemnice. Relacja bohaterów w wyraźnie pokazany sposób będzie przechodzić wyraźną metamorfozę tak samo jak i główny bohater, który od początku cyklu książek pokazany był jako osoba stroniąca od jakiegokolwiek życia towarzyskiego i trzymająca się na uboczu. A jak mowa o bohaterach koniecznie trzeba też wspomnieć o pewnej bardzo rezolutnej dziewczynce, która potrafiła oczarować czytelnika już od pierwszej chwili, gdy zostaje mu przedstawiona 😍

Moim zdaniem po ten cykl powinni sięgnąć wszyscy czytelnicy ceniący sobie romanse z małomiasteczkowym, górskim klimatem, bohaterami typu grumpy-sunshine, wątkami kryminalnymi, slow burnem oraz tajemnicami a także lubiący motyw samotnego rodzica 🥰 jak dla mnie #musthave #mustread

Informacje dodatkowe o Twoje cienie:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2025-04-24
Tytuł oryginału: Shadows of You
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Gurgul
Dodał/a opinię: CzarnoCzerwoneCC

Zobacz opinie o książce Twoje cienie

Kup książkę Twoje cienie

Twoje szepty
Catherine Cowles0
Okładka ksiązki - Twoje szepty

Pewnej nocy niemal pozbawiono życia Wren Williams, a to, co jej pozostało, było już tylko ruiną. Dziewczyna straciła wszystko, co kochała, w tym także...