Twoje słowa mają moc to kolejna książka autorki. Napisana jest w nieco innej formie. Poradnik porusza kwestie z zakresu pozytywnego myślenia zapisane w postaci 115 przypominajek . Każda z przypominajek poza tekstem motywującym zawiera komentarz od autorki ze wskazówkami nawiązujący i rozwijający daną myśl. Są to złote myśli mające bardzo pozytywny, budujący charakter. Słowa mające moc, będące motywatorem, zapalnikiem do zmian.
Poradnik napisany prostym, przystępnym, nie naukowym językiem. Czytając miałam wrażenie jakbym rozmawiała z przyjaciółką. Jest to poradnik dla kobiet, dziewczyn, zagubionych, zmęczonych codziennością lub chcących coś zmienić osób. Nie jest to książka, którą trzeba czytać od deski do deski. Nawet lepiej czytać przypominajkami i dawać sobie czas na analizę i refleksje. Ja czytałam akurat strona po stronie, ale nie był to ostatni raz. Jestem w tej komfortowej sytuacji, że mam własny egzemplarz i zawsze będę mogła do niej wrócić. Mam w planie sięgać po tę książkę podczas gorszych chwil by szukać w niej wsparcia i poddawać analizie. Zawiera wiele budujących myśli, pomocnych wskazówek i wartościowych słów.
Kiedy ostatni raz powiedziałeś /aś sobie coś pozytywnego? Kiedy ostatni raz doceniłaś/eś siebie? Akceptujesz siebie taką jaka jesteś? Słowa mają moc. Najdłuższa relacja jaką będziesz miała w życiu to relacja z samą sobą. Nie pozwól by ktoś ją zniszczył. Zatroszcz się o siebie. Jedyne co potrzeba to Twoje chęci i 5 minut. Tylko tyle wystarczy na przeczytanie przypominajki. Jeśli czujesz się zainspirowana to koniecznie sięgnij po ten poradnik.
JA jestem po lekturze. Nie ważne na jakim etapie życia jesteś. Warto sięgnąć po tę książkę. Pięknie zilustrowana, czytelna i przemyślana. Wspiera, inspiruje, pomaga, pozytywnie nastraja, motywuje. Ta książka ma moc.
Był to bardzo pozytywnie spędzony i wykorzystany czas. Jak wyżej wspomniałam na pewno będę wracać do tej książki. Bardzo ważne i cenne wskazówki oraz ciekawe propozycje ćwiczeń. Jak na psychologiczną książkę jest bardzo potrzebna i przydatna. Trafia w punkt i skłania by się zatrzymać i przemyśleć. Według mnie bardzo wartościowy poradnik/pomocnik, który warto przeczytać i mieć!
Moja ocena: 10/10 Polecam! Po prostu must read!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-01-24