Okładka książki - Ty, ja, ona

Ty, ja, ona

Pieniądze szczęścia nie dają - o tym doskonale wie Rachel -bohaterka thrillera psychologicznego "Ja, ty, ona" autorstwa Sue Watson. Coś co miało być rajem nowym życiem okazało się istnym piekłem. Autorka ukazuje do czego są zdolni ludzie w obliczu ogromnych pieniędzy. Wykreowała pokrętnych bohaterów, o okropnych charakterach, bo tylko człowiek podły oraz bez żadnych skrupułów może wyrządzić krzywdę bliskiej osobie. W głowie się nie mieści- jak można wykorzystać czyjąś słabość aby ziścić swoje marzenia. A wszystko przedstawione w mrocznych barwach, z ciągłym poczuciem czyhającego niebezpieczeństwa.

"Ja, Ty, Ona" jest thrillerem owianym mroczną tajemnicą i ciągłym strachem. Główna bohaterka walczy z przeszłością co w szalonym stopniu odbija się na jej rodzinie. Jakby tego było za mało odnosi wrażenie, że w domu, który miał być idealnym miejscem dla jej rodziny- ktoś ją ciągle obserwuje. Z jej domu znikają przedmioty, które jakimś cudem się odnajdują. Osoby, które wokół niej się kręcą wydają się coś ukrywać przed nią. Obawy o to, że postradała zmysły są coraz większe. Historia jest wciągająca i mocno pokręcona. A chęć odkrycia ostatniej karty tej gry jest na tyle silna, że książkę nie da się odłożyć.

O Boże(nko)!! Co tam się stało. Mimo, że temat już był wielokrotnie poruszany, to i tak pobudził emocje. W thrillerze psychologicznym nigdy nie wiesz co się dalej wydarzy. W którą stronę wszystko to pójdzie, czy moje przypuszczenia się potwierdzą czy kompletnie pomyliłam trasy. A emocje dalej buzują, gdy się okazuje, że jednak to nie ta droga, a rozwiązanie znajduje się w zupełnie innym miejscu wywołując jeszcze większy szok. Przez moment rozwiązanie pojawiło się w mojej głowie jednak sama siebie przekonywałam- "Nie, nie, nie idź tą drogą! To złe!". Ale po kolei. Mamy tutaj szczęśliwą trzyosobową rodzinę- Rachel, Tom i Sam, którzy opuszczają Manchester i wprowadzają się do wielkiego domu z basenem z widokiem na morze na wybrzeżu Cornwall. Problemem jest trauma Rachel- strach przed wodą spowodowany pewnym zdarzeniem z przeszłości.

Wybudowanie basenu przez jej męża jest elementem ciągłych kłótni między nimi. Na dodatek w Manchesterze została jej najlepsza przyjaciółka, za którą szalenie tęskni. Zaprzyjaźnia się z Chloe - ich agentką nieruchomości i znajomą jej męża, który przestrzega Rachel przed Chloe. Dlaczego? Ktoś tu szalenie kłamie. Czy każdy jest aby na pewno tak krystaliczny?

Polecam książkę osobom, które lubują się w delikatnych tematach takich jak zdrada i zaufanie. Ale historia dotyczy również ogromnej tragedii rodzinnej, która zawsze będzie obecna w życiu bohaterki. Emocje gwarantowane!

Informacje dodatkowe o Ty, ja, ona:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-02-12
ISBN: 9788384020029
Tytuł oryginału: You, Me, Her

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Ty, ja, ona

Kup książkę Ty, ja, ona

Nasze małe kłamstwa
Sue Watson0
Okładka ksiązki - Nasze małe kłamstwa

Thriller psychologiczny o idealnym życiu. I perfekcyjnych kłamstwach. Jak daleko się posuniesz, by chronić swoje idealne życie? Życie Marianne...

Nowa żona
Sue Watson0
Okładka ksiązki - Nowa żona

NIGDY NIE WIADOMO, CO NAPRAWDĘ DZIEJE SIĘ ZA ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI... Mój najdroższy syn, Sam, żeni się ze swoją ukochaną z dzieciństwa, a ja nie mogłabym...