Pieniądze szczęścia nie dają - o tym doskonale wie Rachel -bohaterka thrillera psychologicznego "Ja, ty, ona" autorstwa Sue Watson. Coś co miało być rajem nowym życiem okazało się istnym piekłem. Autorka ukazuje do czego są zdolni ludzie w obliczu ogromnych pieniędzy. Wykreowała pokrętnych bohaterów, o okropnych charakterach, bo tylko człowiek podły oraz bez żadnych skrupułów może wyrządzić krzywdę bliskiej osobie. W głowie się nie mieści- jak można wykorzystać czyjąś słabość aby ziścić swoje marzenia. A wszystko przedstawione w mrocznych barwach, z ciągłym poczuciem czyhającego niebezpieczeństwa.
"Ja, Ty, Ona" jest thrillerem owianym mroczną tajemnicą i ciągłym strachem. Główna bohaterka walczy z przeszłością co w szalonym stopniu odbija się na jej rodzinie. Jakby tego było za mało odnosi wrażenie, że w domu, który miał być idealnym miejscem dla jej rodziny- ktoś ją ciągle obserwuje. Z jej domu znikają przedmioty, które jakimś cudem się odnajdują. Osoby, które wokół niej się kręcą wydają się coś ukrywać przed nią. Obawy o to, że postradała zmysły są coraz większe. Historia jest wciągająca i mocno pokręcona. A chęć odkrycia ostatniej karty tej gry jest na tyle silna, że książkę nie da się odłożyć.
O Boże(nko)!! Co tam się stało. Mimo, że temat już był wielokrotnie poruszany, to i tak pobudził emocje. W thrillerze psychologicznym nigdy nie wiesz co się dalej wydarzy. W którą stronę wszystko to pójdzie, czy moje przypuszczenia się potwierdzą czy kompletnie pomyliłam trasy. A emocje dalej buzują, gdy się okazuje, że jednak to nie ta droga, a rozwiązanie znajduje się w zupełnie innym miejscu wywołując jeszcze większy szok. Przez moment rozwiązanie pojawiło się w mojej głowie jednak sama siebie przekonywałam- "Nie, nie, nie idź tą drogą! To złe!". Ale po kolei. Mamy tutaj szczęśliwą trzyosobową rodzinę- Rachel, Tom i Sam, którzy opuszczają Manchester i wprowadzają się do wielkiego domu z basenem z widokiem na morze na wybrzeżu Cornwall. Problemem jest trauma Rachel- strach przed wodą spowodowany pewnym zdarzeniem z przeszłości.
Wybudowanie basenu przez jej męża jest elementem ciągłych kłótni między nimi. Na dodatek w Manchesterze została jej najlepsza przyjaciółka, za którą szalenie tęskni. Zaprzyjaźnia się z Chloe - ich agentką nieruchomości i znajomą jej męża, który przestrzega Rachel przed Chloe. Dlaczego? Ktoś tu szalenie kłamie. Czy każdy jest aby na pewno tak krystaliczny?
Polecam książkę osobom, które lubują się w delikatnych tematach takich jak zdrada i zaufanie. Ale historia dotyczy również ogromnej tragedii rodzinnej, która zawsze będzie obecna w życiu bohaterki. Emocje gwarantowane!
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-02-12
Tytuł oryginału: You, Me, Her
Thriller psychologiczny o idealnym życiu. I perfekcyjnych kłamstwach. Jak daleko się posuniesz, by chronić swoje idealne życie? Życie Marianne...
NIGDY NIE WIADOMO, CO NAPRAWDĘ DZIEJE SIĘ ZA ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI... Mój najdroższy syn, Sam, żeni się ze swoją ukochaną z dzieciństwa, a ja nie mogłabym...