Jest to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, ale już wiem, że nie ostanie! A dlaczego?
Amber i George, mają wszystko, własne mieszkanie, malutka córeczkę i siebie. Ale czy to wystarczy do szczęśliwego małżeństwa? Gdy pewnej nocy ich córka Mabel zostaje porwana ich życie rozsypuje się… Tylko ta jedna noc zmienia wszystko… Bowiem okazuje się, że Amber ma tajemnice, o której nie wie nikt. Czy ich z pozoru idealne życie to fikcja?
TYLKO JEDNA NOC to emocjonalny thriller, którego nie będziemy mogli odłożyć gdy nie dobrniecie do końca! Autorka wyśmienicie prowadzi akcję i przedstawia barwnych bohaterów. Cały czas odczuwamy wszelkie emocje jakie targały zdruzgotanych rodziców, jak również innych postaci. Czujemy ból i strach Amber oraz George’a, czy aby na pewno robią wszystko aby odnaleźć córkę?
Fabuła przez cały czas trzyma w napięciu i niepewności, by na końcu uraczyć nas, jakżeby inaczej zaskakującym zakończeniem. Autorka co chwila myliła tropy i nie pozwalała do samodzielnego odgadnięcia zagadki, kto stoi za porwaniem. Oczywiście, miałam swoje podejrzenia, ale szybko zostały rozwiane przez nowe tropy.
Książka napisana jest w bardzo przyjemnym stylu z ciekawą narracją, pierwszo i trzecioosobową. Co pozwalało na bliższe poznanie pobudek osoby, która była sprawcą porwania.
Wydawnictwo: Słowne Mroczne
Data wydania: 2021-09-29
Tytuł oryginału: The Night Away
kotoksiazka
Wydaje się to niemożliwe, ale kolejna książka Jess Ryder wkręca jeszcze bardziej niż "Wszystkie nasze tajemnice" Związki to nie jest prosta sprawa...
Po hipnotyzującym Wszystkie nasze tajemnice i wkręcającym Zmyśleniu Jess Ryder wraca z kolejnym fenomenalnym thrillerem! Jej historie uzależniają jak narkotyk...