Okładka książki - Ukochany wróg

Ukochany wróg

,, Nie mogłam oddychać. Zesztywniały mi mięśnie. Ktoś gwizdnął, kilka osób zgarnęło kulki, jedna z nich trafiła w sukienkę, znacząc satynę tłustą smugą. Wzdrygnęłam się, czułam, że płonę. Na końcu sali zobaczyłam Sam, w wielkich oczach miała panikę, ale nie zrobiła nic, żeby stanąć w mojej obronie. Tkwiła nieruchomo jak sparaliżowana."

Cytat pochodzi z pierwszych stron książki i mi to wystarczyło, by stwierdzić, że właśnie to jest książka dla mnie, że moje decyzja o jej przeczytaniu dokładnie jest tym, czego potrzebuję.

Delilah jest szefową firmy cateringowej, gdzie rozkoszą jest soczysty owoc , bądź idealna potrawa. Dorastała w rodzinie pełnej miłości i zaufania, koszmarem była jednak dla niej znajomość z chłopakiem siostry Maconem. To on dokuczał jej od początku, to on zamienił w piekło każdą chwilę z dzieciństwa.

Macon to przystojny aktor, za którym pędzą oczy kobiet. Przeszłość dla niego to wspomnienie Delilah. Rodzinny dom okazał się złotą klatką, z której nic nie wychodzi poza mury. Ciepło i radość poznała, w domu Delilah i wraz z balem, utracił wszystko.

Delilah i Macon mają wspólną przeszłość, która w każdym z nich odcisnęła znak na sercu. Ramy się nie zagoiły, a nienawiść kiełkowała przez wiele lat. Moment, w którym ich drogi zeszły się, ponownie sprawił, że przeszłość wróciła, i stare rany się otworzyły.

Czy tych dwoje dojdą do porozumienia? Czy możliwe jest, by Delilah zapomniała o przeszłości? Czy Macon przeprosin za każdą zniewagę? Zapraszam do książki po odpowiedzi.

Jestem zaskoczona. Potrzebowałam czegoś spokojnego z bardzo dobrą dawką energii i tu wszystko dostałam. Ta para skradła moje serce swymi docinkami i poczuciem humoru. Historia Delilah rozczuliła mnie, jest ona postacią, która lubi się od początku książki i razem z nią przechodzi się przez każdą stronę. Macon, ach ten to dopiero daje rozrywkę, a dzięki niemu słowo ziemniak zmienia swoje znaczenie.

Podczas czytania miał wrażenie, że każda strona daje kopa, by się nie zatrzymać, tylko czytać dalej. Polecam!

Informacje dodatkowe o Ukochany wróg:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-03-24
Tytuł oryginału: Dear Enemy
Tłumaczenie: Ewa Skórska
Dodał/a opinię: Marta Wiczuk

Tagi: Romans współczesny bóg

Zobacz opinie o książce Ukochany wróg

Kup książkę Ukochany wróg

Niedopasowani
Kristen Callihan0
Okładka ksiązki - Niedopasowani

Podobno przeciwieństwa się przyciągają. Ale przyciąganie między Rhysem a Parker może doprowadzić do katastrofy. Parker Brown nie może uwierzyć, że...

Więcej niż przyjaciel
Kristen Callihan0
Okładka ksiązki - Więcej niż przyjaciel

Gray nie przyjaźni się z kobietami. Tylko z nimi sypia. Do czasu aż poznaje Ivy. Gwiazda futbolu Gray Grayson nie ma ochoty prowadzić różowego...

Opad
Opad