Okładka książki - Uroczysko

Uroczysko

Tom 3 cyklu Zbrodnie czorsztyńskie

Kolejne przygody Igora Schutta i Anny Zdrojewskiej tym razem przenieśli się oni do Krakowa. Do ich związku wkrada się rutyna i ciężko im się dogadać. Każdy z nich niestety musi zmierzyć się z własnymi demonami. Igor porzucił pisanie powieści i pracuje teraz w gazecie, a Anna chce odnaleźć się w nowym zespole.

~

W Operze znika główna solista Nadia Volkov, policja prowadzi dochodzenie. Podejrzenie pada na rosyjskiego kryminalistę, który z zaginioną był dość blisko. Czy były mąż pomoże powstrzymać psychopatę?

~

Igor szuka materiału do nowego artykułu. Pracuje nad wystawą prac Degasa, ale wpada na trop nie rozwiązanego zabójstwa baletnicy. Miało miejsce dwa lata temu we Wrocławiu. Mężczyzna łączy siły z byłym komendantem z Czorsztyna. Czy wszystkie tajemnice zostaną rozwiązane? Czy Anna z Igorem odnajdą siebie? Czy ich użycia przetrwają? Co łączy zabójstwo z zaginięciem?

~

"Uroczysko" to książka napisana naprawdę w dość przemyślany sposób. Wątki współczesne przeplatają się z przeszłością co akurat mi się podoba bo lubię takie połączenia. Mimo tego, że cała akcja wydaje się być dynamiczna i ciekawa to mi czegoś po prostu zabrakło. Przede wszystkim tej tajemniczości bo od razu wiedziałam, że przeszłość ma kluczowe znaczenie w tej powieści.

~

Autorka chcąc coś dodać od siebie wprowadzała nowe wątki, które miałam wrażenie że były wymuszone i tworzone na siłę. Zdecydowanie bardziej do gustu przypadły mi dwa poprzednie tomy. Po przeczytaniu poprzednich części oczekiwałam po prostu jakiegoś "wow", którego po prostu mi zabrakło.

~

Książkę czytałam tak trochę na siłę, nie pochłonęła mnie ona aż tak mega. Aczkolwiek to wciąż dobry kryminał i po zbrodnie Czorsztyńskie warto sięgnąć. Mam wrażenie, że autorkę troszkę to przerosło i za bardzo zaczęła w tym wieńczącym serie tomie komponować. Mimo wszystko nie żałuję przeczytania tej książki myślę, że innym mogła ona się spodobać, no mnie nie koniecznie.

Dziękuję wydawnictwu Zwierciadło za egzemplarz ❤️

Kup książkę Uroczysko

Moja irlandzka piosenka
Anna Olszewska0
Okładka ksiązki - Moja irlandzka piosenka

MIA nigdy nie była w stałym związku. Nie dlatego, że coś jest z nią nie tak. Po prostu do tej pory nikt nie zrobił na niej odpowiedniego wrażenia. Ma nudną...

Dolina przebudzenia
Anna Olszewska0
Okładka ksiązki - Dolina przebudzenia

Czasami prawda niszczy wszystko... Gdy miłość jest tak silna, że jedynym rozwiązaniem pozostaje szaleństwo... Jagna nadal mierzy się z błędami przeszłości...