Okładka książki - Valeria w lustrze

Valeria w lustrze

Tom 2 cyklu Valeria

Losy Valerii i jej zwariowanych przyjaciółek śledziłam oglądając serial na Netflixie i bardzo mi się podobał. Dlatego, gdy dostałam możliwość przeczytania i zrecenzowania książki "Valeria w lustrze" nie wahałam się ani chwili.
To drugi tom serii, który wydaje Wydawnictwo Kobiece. Chciałam się dowiedzieć co działo się dalej w życiu sympatycznych bohaterek. Nie zawiodłam się. Powieść została napisana lekkim językiem, w której znalazłam ciekawą historię, momenty smutne i wesołe, sporo seksu oraz prawdziwą przyjaźń.

Valeria wydała swoją pierwszą powieść i boi się krytyki. Jest w trakcie rozwodu z Adriánem. Nie wie, czy chce być w nowym związku. Czy oprze się urokowi Victora?
Lola czuje się samotna i znowu spotyka się z Sergiem, Carmen ma świetnego faceta, który niestety ma nadopiekuńczą matkę, a Nerea cierpi na poranne nudności i nie jest pewna, czy chce być dalej w związku z Danielem.

Valeria, Lola, Nerea i Carmen to przyjaciółki, które potrafią dobrze się bawić, wspierają się w trudnych chwilach, zwierzają się sobie, są ze sobą szczere. Choć ich relacje nie zawsze są idealne. Wiele ich różni, ale każda z nich ma oczekiwania, plany, marzenia.

Bohaterki powieści to niezależne kobiety koło trzydziestki, znają swoją wartość, odnoszą sukcesy w pracy. Jednak w ich życiu uczuciowym nie wszystko idzie dobrze. Ich relacje z mężczyznami nie zawsze są proste. Często nie potrafią zaufać, mówić o swoich oczekiwaniach lub są z kimś z rozsądku lub dla dobrego seksu.

Najbardziej polubiłam się z Valerią. A Ty, którą bohaterkę darzysz największą sympatią?

"Valeria w lustrze" to książka zabawna, pełna emocji, która wciąga czytelnika od pierwszej strony.

Mnie się bardzo podobała. Nie mogę się doczekać, żeby przeczytać kolejną część o perypetiach czterech przyjaciółek z gorącej Hiszpanii.

Informacje dodatkowe o Valeria w lustrze:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-01-20
Tytuł oryginału: Valeria en el espejo
Tłumaczenie: Iwona Michałowska-Gabrych
Dodał/a opinię: Damaczytasama

Tagi: Przeznaczone dla kobiet i/lub dziewcząt bóg

Zobacz opinie o książce Valeria w lustrze

Kup książkę Valeria w lustrze

W butach Valerii
Elisabet Benavent0
Okładka ksiązki - W butach Valerii

Valeria opisuje historie miłosne. Całą sobą przeżywa miłość. Ma trzy przyjaciółki: Nereę, Carmen i Lolę. Mieszka w Madrycie i kocha Adriana, do...

Valeria czarno na białym
Elisabet Benavent0
Okładka ksiązki -  Valeria czarno na białym

Czas na solidną dawkę soczystego hiszpańskiego humoru! Szalona kontynuacja zekranizowanej przez Netflix powieści ,,W butach Valerii". Cztery przyjaciółki...