Okładka książki - W cieniu terapeutki

W cieniu terapeutki

Życie w czyimś cieniu doprowadza w końcu do frustracji, braku pewności siebie. Natomiast są tego pozytywne strony, ponieważ osoba ta może czerpać pewne korzyści z takiej znajomości. Jednak chęć zwrócenia na siebie uwagi może przerodzić się w obsesję i doprowadzić do przykrych sytuacji, wręcz zabójczych.
"W cieniu terapeutki" to thriller psychologiczny, w którym podejrzenia co do winnego zmieniają się jak w kalejdoskopie. Napisana z kilku perspektyw powieść pozwala poznać myśli bohaterów, a także wstępnie ocenić, czy ta osoba mogłaby być winna. Czytelnicy, którzy są fanami thrillerów i w swoim czytelniczym "dorobku" poznali mnóstwo sytuacji, mogą łatwo wydedukować, kto jest zabójcą. Wahałam się trochę w podejrzeniach, ale ostatecznie trafiłam dobrze. Zastanawiał jednak motyw, który naprawdę mnie zaskoczył.
Poznajemy kilku bohaterów, którzy z pozoru nie mają ze sobą za wiele wspólnego. Jednak im dalej zagłębiamy się w historię terapeutki, jej pacjentów, policji i bliskich, tym bardziej sytuacja Magdy staje się dość niepokojąca. Wszystko zaczyna się od wypadku męża i syna psychoterapeutki i późniejszym morderstwie policjantki na służbie. Po kilku latach morderca wraca. Jakie ma zamiary? Czyje życie w pierwszej kolejności jest zagrożone?
Autorka poprzez przedstawienie zawodu psychoterapeuty w książce sprawiła, że jest ciekawsza. Mamy możliwość bycia świadkiem spotkań terapeutycznych, które powodują, że w jakiś sposób ocenia się danego bohatera.
Pokazuje, jak człowiek próbuje radzić sobie z sytuacjami, które doprowadziły go do miejsca, jakim jest fotel/kanapa u psychoterapeuty. Jak sam terapeuta musi zmagać się ze swoimi demonami, które nie odpuszczają, a mimo to wykonuje swój zawód. Tajemnice odgrywają tutaj także znaczącą rolę, ale nic w tym temacie oczywiście nie mogę zdradzić.
Książkę czyta się szybko i jest to powieść, przy której można spędzić przyjemnie czas. Jeśli ktoś chce zacząć przygodę z tym gatunkiem, to także mogę polecić. Wciągniecie się w tą historię i będziecie chcieli więcej. Epilog daje nadzieję, że pojawi się kontynuacja.

Informacje dodatkowe o W cieniu terapeutki:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-10-06
Dodał/a opinię: gdziejatamksiazk

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce W cieniu terapeutki

Kup książkę W cieniu terapeutki

Wizje
Anna Krystaszek0
Okładka ksiązki - Wizje

Dramat sprzed lat powraca i przynosi kolejne ofiary... Paulina została znaleziona w lesie i uparcie twierdzi, że zginął tam człowiek. Policja nie znajduje...

Zamknięty świat. Chciwość
Anna Krystaszek0
Okładka ksiązki - Zamknięty świat. Chciwość

Ktoś morduje włamywaczy. Jest bezwzględny wobec agresorów. Media nadały mu imię ,,Czyściciel" Grudzień 2020 roku - wieś Wygoda koło Częstochowy - Monika...