Okładka książki - W owczej skórze

W owczej skórze

Kamila młoda dziewczyna, która mierzy się z problemami osobistymi, ale i jej mroczna przeszłość ciągnie się za nią. W ostoi dla dzikich zwierząt, w której pracuje za wszelką cenę chce ochronić watehe wilków, która się zajmuje. Niestety kobieta dowiaduje się za dużo szczegółów z sąsiadującej jednostki wojskowej. Kobieta zostaje rozszarpana przez wilki. Czy to był wypadek? Czy jednak Kamila komuś wyjątkowo zaszła za skórę?

~

Zuzanna Markiewicz młoda matka, żona ale też i dość ambitna dziennikarka u progu swej kariery. Kobieta jest tak zdeterminowana i jest wstanie poświęcić naprawdę wiele by stać się niezależna finansowo kobietą. Zuza chce dowiedzieć się jak najwięcej o wypadku w ostoi. Niestety życie osobiste kobiety jest dość skomplikowane, awantury z mężem i zdrady. Przed powrotem do domu, w łodzi, która rodzina wybrała się w rejs patrol znajduje tylko mała dziewczynkę. Co wydarzyło się w życiu Zuzy? Co stało się na łajbie?

~

Leon komisarz, który zajmuje się tymi wszystkimi sprawami. Mężczyzna niby chce rozwiązać tajemnice lecz w sumie za dużo w tej kwestii nie robi. Z czasem zostaje on odsuwany od spraw ale tym samym chęć dojścia do prawdy. Czy Leon rozwiąże sprawy? Czy mężczyzna zrobi wszystko aby sprawca został ukarany?

~

W książce jest wiele brudnych tajemnic nie tylko z przeszłości, każda ze zbrodni powoduje ciarki na plecach czytelnika. Niestety wiele spraw jest tuszowane i robione tak aby wyglądały na nieszczęśliwy wypadek. Ludzie ponad prawem, którzy korzystają ze swoich pozycji myśląc że mogą wszystko, a tak naprawdę zachowują się gorzej niż te wilki. Z czasem komisarz Leon zaczął działać mi na nerwy, niby chciał dotrzeć do prawdy ale się bał swojego zwierzchnika.

~

Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i muszę przyznać, że pióro przypadło mi do gustu. Książka ma naprawdę fantastyczny ale za razem mroczny i tajemniczy klimat co działa na wyobraźnię. Ale nie brakuje pięknych Mazurskich krajobrazów. Ostatnio bardzo polubiłam mroczne książki ale ta jest naprawdę watra przeczytania.

~

Jedyne zażalenie jakie mogę zgłosić do autorki to tylko to, że książka ma zakończenie dość otwarte. Niby sprawy jakoś tam zostają rozwiane ale tak zostawić czytelnika z tymi niedomówieniami. Tak się nie robi! W mojej głowie jest tyle pytań bez odpowiedzi. Mam nadzieję, że autorka jakoś dalej pociągnie ten wątek i dowiemy się troszkę więcej o bohaterach. Po zakończeniu po prostu czuje lekki niedosyt, ale po za tym książka to po prostu majstersztyk!

~

Musicie ją koniecznie przeczytać bo wątki prędkości łącza się z tymi z teraźniejszości a dodatkowo każdy bohater opowiada swoją "historię" osobiście. Mi się podobała i pochłaniam ją dosłownie w dwa dni, a Wam polecam jeśli chociaż trochę lubicie się bać, a rozwiązywanie zagadek to Wasza pasją. Gwarantuje że się nie zawkiedziecie!

Dziękuję wydawnictwu Filia za egzemplarz ❤️

Informacje dodatkowe o W owczej skórze:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-03-26
ISBN: 9788384020746
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce W owczej skórze

Kup książkę W owczej skórze

Ciało obce
Paulina Cedlerska0
Okładka ksiązki - Ciało obce

Weronika i Miłosz uciekając przed bolesnymi wspomnieniami przeprowadzają się z krakowskiego mieszkania do niespodziewanie odziedziczonego domu na Wzgórzach...

Od ognia piekielnego
Paulina Cedlerska0
Okładka ksiązki - Od ognia piekielnego

Zło czai się w głębi lasu... Mirka wyjeżdża do mazurskich Trzcinic, by napisać cykl artykułów reklamowych na temat nowo otwartego ośrodka wypoczynkowego...