Okładka książki - W pełni. Jak zaprzyjaźnić się z menopauzą i brać od życia to, co najlepsze

W pełni. Jak zaprzyjaźnić się z menopauzą i brać od życia to, co najlepsze

„W pełni. Jak zaprzyjaźnić się z menopauzą i brać od życia to, co najlepsze” Anna Augustyn – Protas, to książka, która idealnie może się sprawdzić w prezencie dla kobiet, które zaczynają wkraczać w bardziej dojrzały wiek, a czas menopauzy zbliża się do nich wielkimi krokami. Ale nie jest to książka, która mogłaby obrażać te kobiety, a wręcz przeciwnie miałaby za zadanie podnieść ich samoocenę, poczucie własnej wartości i dać możliwość spojrzenia na siebie nieco bardziej przychylnym wzrokiem! Książka, która pozwoli kobiecie nieco bardziej zrozumieć to, co dzieje się z nią w momencie wkroczenia w trudny okres menopauzy, który zaczyna się w organizmie kobiety, na długo przed tym, jak daje o sobie znać.
Autorka w książce wiele pisze o zdrowiu i to właśnie na nim skupiają się porady. Otrzymujemy wiele podpowiedzi, jak odpowiednio kobieta powinna w tym czasie zadbać o siebie, co może jeszcze dla siebie zrobić, dla zdrowia, urody i własnego samopoczucia, które jest tak ważne dla każdego z nas!
Myślę, że ta pozycja może być pomocna niejednej kobiecie, zbuduje jej poczucie własnej wartości i pomoże w przetrwaniu czasu, który dla niejednej kobiety jest krępujący i zostaje w nim sama.
Zaczyna się zmieniać powoli to, że menopauza była tematem wstydliwym dla wielu i nikt nie chciał o tym rozmawiać, nawet z najbliższymi. Rozmowa jednak może być dla każdego z nas niezwykle pomocna i cenna w poradach. Dlatego właśnie cudownie, że taka książka powstała, a o menopauzie mówimy coraz więcej i coraz bardziej otwarcie! Ja bardzo serdecznie polecam wszystkim kobietom, bo zdecydowanie warto ułatwić sobie życie i docenić siebie!

Informacje dodatkowe o W pełni. Jak zaprzyjaźnić się z menopauzą i brać od życia to, co najlepsze:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2024-10-09
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Tagi: Rodzina i zdrowie

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce W pełni. Jak zaprzyjaźnić się z menopauzą i brać od życia to, co najlepsze

Kup książkę W pełni. Jak zaprzyjaźnić się z menopauzą i brać od życia to, co najlepsze

Czego ginekolog ci nie powie
Anna Augustyn-Protas0
Okładka ksiązki - Czego ginekolog ci nie powie

Ile razy słyszałem od pacjentek: ,,Dlaczego nikt mi tego nie powiedział wcześniej?!" Tadeusz Oleszczuk proponuje holistyczne podejście do zdrowia kobiety...

Żyj 120 lat! czyli moc mikroodżywiania
Anna Augustyn-Protas0
Okładka ksiązki - Żyj 120 lat! czyli moc mikroodżywiania

Life Booster - poznaj siłę mikroodżywiania! Żyjemy coraz dłużej, ale niekoniecznie zdrowiej i piękniej... Jak to zmienić? o Jak zachować...