Okładka książki - W rękach diabła

W rękach diabła

Blair Thomas od zawsze walczyła. Silna i zdeterminowana zrobi wszystko aby uchronić swoją firmę przed bankructwem. Ale ostatnio ta wizja staje się nad wyraz widoczna. Kiedy więc kobieta dostaje telefon od samego Williamsa wie, że nie ma wyjścia.
   Caleb Williams to biznesmen z wątpliwą reputacją, o którym mówi się, że ma powiązania z mafią. Ponoć lepiej mu nie wchodzić w drogę. On zawsze dostaje to, co chce.
   Caleb proponuje Blair układ. Na pozór szybki, łatwy i prosty. Niestety trafiła w  ręce diabła. Wszystko zależy od niego. Co nie znaczy, że Blair podda się bez walki.
   Sprawy natomiast nie ułatwia fakt, że między nimi czuć tę napięta atmosferę a każde kolejne spotkanie wzmaga pożądanie.
   Co to był za układ? Czy Blair jest bezpieczna? Co skrywa mężczyzna?

Za mną wszystkie dotąd wydane powieści autorki z Lubelszczyzny. Jej styl bardzo mi się podoba. Każdą kolejną książkę pochłaniam na raz. Jeszcze nie było tak, abym nie została usatysfakcjonowana czytaną historią. Tak było i tym razem.
   Historia Blair i Caleba jest pełna mroku. Czyhającego niebezpieczeństwa. Ryzyka z widmem śmierci. Ale nie tylko. Przede wszystkim jest to książka naszpikowana chemią. Niewidocznym dla ludzkiego oka przyciąganiem między bohaterami. Pożądaniem, które przyjemnie zagęszcza klimat. Tworzy się naelektryzowane powietrze, tak gęste, że można je kroić nożem.
    Ale nie jest i nie będzie to słodkie i cukierkowe love story. Dlatego, że główna bohaterka nie jest płytką babką, łakomą na kasę za wszelką cenę. Nie. Ona myśli trzeźwo. Fakt, popełnia błędy ale któż tego nie czyni? Zresztą to tylko pokazuje realność. Fakt, że mimo iż zostało wszystko ubrane w trafiające do serca słowa, mogło mieć to wszystko miejsce na żywo.
  Blair imponowała mi. Wpakowała się, mówiąc prosto, w niezłe szambo ale starała się nie utopić. To silna, ambitna i charyzmatyczna kobieta. Odważna, inteligentna i z pazurem.
   Caleb natomiast to bohater, który od początku testował moją cierpliwość do siebie. Ależ mi podnosił ciśnienie. Arogancki, bezczelny, z wielkim ego, przeświadczony o swej ważności. Macho jak z podręcznika. Ale im głębiej w tekst, tym bardziej go rozumiałam.
   Troszkę humoru. Troszkę powagi. Dużo ognia, chemii i pożądania. Iskry leciały. Dynamika historii nie pozwalała na nudę. Wciągała w wir wydarzeń niczym ruchome piaski.
   Cudowna lektura. Skutecznie oderwała mnie od rzeczywistości. Dostarczyła mi wielu emocji i wrażeń. Wątki spójnie się ze sobą łączyły. Został zadbany każdy aspekt fabuły. Na koniec aż żałowałam, że niea więcej. Z chęcią zobaczyłabym jak dalej potoczy się życie bohaterów.

Polecam

Tytuł oryginału: W rękach diabła
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: agnieszka_rowka

Tagi: #romans

Zobacz opinie o książce W rękach diabła

Kup książkę W rękach diabła

Czarne serce
Kinga Litkowiec0
Okładka ksiązki - Czarne serce

Witaj w świecie, w którym rządzą piraci .Bezduszni, bezwzględni, pozbawieni zasad moralnych ludzie, dla których liczą się tylko pieniądze i zwycięstwo...

Naomi
Kinga Litkowiec0
Okładka ksiązki - Naomi

Naomi Lorenz miała zginąć z rąk Mateo Terrona, ale płatny zabójca darował jej życie. Problemy zaczęły się wtedy, kiedy szef klanu dowiedział się...