Okładka książki - Wielka Księga Opowieści Kryminalnych. Zbrodnie pozornie niemożliwe

Wielka Księga Opowieści Kryminalnych. Zbrodnie pozornie niemożliwe

Jeżeli szukacie na ostatnią chwilę prezentu dla miłośniczki lub miłośnika kryminału, to mam coś idealnego: zbiór dwudziestu opowiadań największych mistrzów gatunku takich jak m.in. Agatha Christie, Edgar Allan Poe, Sir Arthur Conan Doyle, Maurice Leblanc i Stephen King.  Wybór opowiadań został przepięknie wydany w większym formacie (26x 22,5cm) i w twardej oprawie. Wydawca nie zapomniał nawet o wstążeczce -zakładce. Co nietypowe, książka jest bogato ilustrowana, a autorką rycin jest Pavlina Vesela. W większości znajdziecie tu sprawy, które można określić „zagadkami zamkniętego pokoju”, ale są też takie w których miejsca zbrodni są bardzo niespodziewane.  Opowiadania zostały zebrane w pięć bloków, których tytuły są zarówno zachęcające jak i w pełni zdradzają tematykę: najwymyślniejsze sposoby na zabójstwo, mordercze ostrza, tajemnicze zniknięcia, jak wykryć morderstwo, skradzione owoce smakują najlepiej.  Zagadkowe historie zebrał Otto Penzler. Każde z opowiadań poprzedzone jest krótką notką biograficzną danego autora.

To doskonała pozycja na długie zimowe wieczory, tylko uwaga 😊- nie zasypiajcie w trakcie czytania, bo to grozi kontuzją 😊. „Wielka Księga” naprawdę ma swoją wagę i może przygnieść. Zresztą, kto by zasnął przy takiej wspaniałej lekturze. Szybko kupujcie, zamawiajcie, zawsze możecie powiedzieć, że prezent przyjdzie parę dni później. Ja jestem zachwycony prezentem i cieszę się, że mogłem go rozpakować kilka dni wcześniej, by zdążyć polecić to nietuzinkowe wydawnictwo.

Informacje dodatkowe o Wielka Księga Opowieści Kryminalnych. Zbrodnie pozornie niemożliwe:

Wydawnictwo: Studio Wydawnicze Familia
Data wydania: 2024 (data przybliżona)
Dodał/a opinię: zuczek75

Zobacz opinie o książce Wielka Księga Opowieści Kryminalnych. Zbrodnie pozornie niemożliwe

Kup książkę Wielka Księga Opowieści Kryminalnych. Zbrodnie pozornie niemożliwe

Świąteczne tajemnice. Tom II
Otto Penzler0
Okładka ksiązki - Świąteczne tajemnice. Tom II

Drugi tom unikalnej antologii najlepszych świątecznych opowieści kryminalnych Ten wyjątkowy zbiór zawiera rozmaite opowiadania kryminalne, które łączy...