Okładka książki - Wiosna w Przytulnej

Wiosna w Przytulnej

Cześć kochani.

Wiosna jeszcze nie zawitała w przyrodzie, lecz za sprawą książki Wiosna w Przytulnej zdecydowanie zagości w Waszych domach.

Najnowsza powieść Katarzyny Michalak opowiada o rodzinie Gawroszów.

Jej członkowie są doprawdy niezwykli. Dziadkowie , rodzice i czworo ich dzieci dają się polubić od pierwszej strony.

Wspierają się wzajemnie we wszystkim, mimo,że nie zawsze jest im łatwo a pieniędzy ledwie starcza na skromne życie.

Wszystko zmienia się diametralnie w dniu w którym mama i żona- Alicja- polonistka z glową pełną marzeń oświadcza, że odziedziczyła przedwojenną willę- zwaną Przytulną- położoną w Zalesiu Górnym.

Jakby mało było rewolucji jaką niesie za sobą przeprowadzka w nowe, nieznane miejsce do domu wraca skłócony z ojcem syn -Azja.

Wieczny buntownik i outsider.

Czy po powrocie chłopak zagmatwa rodzinne relacje jeszcze bardziej?

A może będzie wprost przeciwnie?

Co sprawiło, że młody mężczyzna odciął się od bliskich?

Poznajcie tych cudownych ludzi i pokochajcie ich tak jak ja.

Doprawdy pisząc o tej książce nie wiem czym zachwycać się najpierw.

Bohaterami, klimatem stworzonym przez autorkę czy może samą fabułą która pochłonęła mnie od pierwszego rozdziału. A zapewniam im dalej tym ciekawiej.

Przyznam też całkiem szczerze, że nie umiem wybrać ulubionej postaci. Każda z nich jest bowiem wyjątkowa i wnosi do tej historii coś innego, tworząc zgrabną i przemyślaną całość.

Kolejne słowa I strony umykały w iście sprinterskim tempie i jednocześnie chciałam skończyć, by dowiedzieć się co jeszcze się wydarzy i co może nawet ważniejsze szkoda mi było rozstać się z rodziną Gawroszów..

Zakończenie sprawiło, że już nie mogę doczekać się kolejnych części tej iście magicznej serii.

Jeśli szukacie lektury która wywołała na twarzy uśmiech a w sercu wzruszenie, zdecydowanie polecam Wam Sagę Przytulną.

PS Mam tylko nadziej , że Pani Katarzyna nie każe nam czekać zbyt długo na kontynuację swoich miezwyklych historii ponieważ wprost zżera mnie ciekawość na myśl o ciągu dalszym

❤️🌹

Kup książkę Wiosna w Przytulnej

Zemsta
Katarzyna Michalak0
Okładka ksiązki - Zemsta

Ona ucieka przed mafijną zemstą. On gotów jest na wszystko, żeby ją uratować. Oboje stąpają po kruchym lodzie... Marie Solay znalazła się w śmiertelnym...

Pisarka
Katarzyna Michalak0
Okładka ksiązki - Pisarka

KAŻDY MA SWOJĄ OPOWIEŚĆ. SPRAW, BY TWOJA BYŁA WYJĄTKOWA. Słowa mogą niszczyć, ale mogą też ocalić. Oto historia Pisarki, która spośród tysięcy...