Okładka książki - Wirus hazardu. Pierwsze rozdanie

Wirus hazardu. Pierwsze rozdanie

Tom 1 cyklu Kasynogeddon

Byliście kiedyś w kasynie?

Bez względu na to, co odpowiecie, po lekturze tej książki wasza noga raczej tam więcej nie postanie 😂.

"Wirus hazardu. Pierwsze rozdanie." to pierwszy tom cyklu "Kasynogeddon" Łukasza Rzadkowskiego. To historia, która wciąga dosłownie jak gry hazardowe, choć jest całkiem nieszkodliwa... no, chyba że jesteście "wrażliwcami" ze "słabym" żołądkiem😅.

Autor realistycznie oddaje "krąg życia" w kasynie ukazując nam losy różnych ludzi, których chęć wzbogacania się doprowadziła do upadku oraz tych, którzy będąc stałymi bywalcami kasyna, przychodzą po rozrywkę lub kontakt z człowiekiem, nie wyczuwając, że przyciąga ich tam "coś więcej". Ich charaktery, zachowania oraz wygląd różniły się diametralnie, lecz łączyło ich jedno – uzależnienie – i to niestety jedno z tych, z którym walka wymaga wiele wysiłku.

Nie wiem, czy wiecie, ale autor pracuje na co dzień jako krupier, więc wiedzę na ten temat czerpał z własnego doświadczenia. Ale już łącząc go z motywem rodem z najlepszego slashera sprawił, że realizm aż "bił" po oczach, choć nie wyobrażam sobie takiej masakry widzieć na "żywo" 😆.

Moim zdaniem połączenie tych dwóch rzeczy – pracy i rozrywki uczyniła z wirusa hazardu naprawdę świetną książkę- mocną, brutalną, pełną masakry i humoru powieść, po którą grzechem byłoby nie sięgnąć!

Książka liczyła sobie niecałe trzysta czterdzieści stron, w których opisana była doba- tak, dosłownie- doba z życia kasyna. A działo się tam tyle, że można by było obdzielić tym cały miesiąc fabuły, co bardzo mi się podobało 😈.

Akcja pędziła jak szalona – szczególnie gdy kontrolę przejęły "pełne życia" i "żądne krwi" maszyny. Podobało mi się to, że wirus rozprzestrzeniał się powoli- krok po kroku realizując swój niecny plan- to potęgowało, napięcie, by móc wybuchnąć w kulminacyjny momencie, powodując krwawą masakrę!

No uwielbiam! 😍

Krew, szczątki, flaki w każdym zakątku kasyna to doskonałe zakończenie tego tomu. Ale czy koniec koszmaru?

Ojjjj... Niekoniecznie 😈.

Kup książkę Wirus hazardu. Pierwsze rozdanie

Leksykon żywej śmierci
Łukasz Rzadkowski0
Okładka ksiązki - Leksykon żywej śmierci

Leksykon żywej śmierci omawia wszystkie produkcje o “żywych trupach” (zombie) od samego początku istnienia tego pojęcia w kinematografii oraz...