"- Bo, jak mówią, miłość napędza ten świat. Popycha nas do pełnienia głupstw, pomyłek i podejmowania ryzyka. Odrzucenie tego jest jak gra w pokera, w której nie stawiasz nawet centa; wtedy nie ma w niej nic fajnego."
🍂🍂🍂
Znacie twórczość Alice Kellen?
To autorka, którą ja wręcz uwielbiam. Na każdą jej powieść czekam z ogromną niecierpliwością i ciekawością, bowiem przepełnione są emocjami, trudnymi relacjami, a także wybrzmiewają nadzieją na lepsze jutro.
"23 jesienie, zanim cię poznałam" to drugi tom serii Wracać do ciebie.
Ujmująca, jesienna okładka przyciąga wzrok i wpasowuje się w ten wrześniowy klimat.
Osobiście nie jestem typową jesieniarą. Nie lubię słotnej, deszczowej pogody i powietrza przepełnionego wilgocią.
Jesień lubię za kolorowe liście, mieniące się w słońcu babie lato i kasztany 😁
Tak, z całą pewnością złotą, polską jesień jak najbardziej uwielbiam 🍁 choć zdecydowanie wolę wiosnę, gdy wszystko budzi się do życia, słońce coraz wyżej świeci na niebie i dni są coraz dłuższe 😊
Życie Harriet nigdy nie rozpieszczało.
Matka ją zostawiła, a ojciec wymagał coraz więcej i więcej. Jej ówczesny chłopak także ją zranił, zawiódł i zostawił w momencie, w którym go najbardziej potrzebowała.
Dziewczyna marzy o własnej cukierni. Jest to cel, który pragnie osiągnąć. I w końcu nadarza się do tego idealna okazja. W spadku po ojcu otrzymuje pieniądze, dzięki którym nareszcie mogłaby to marzenie spełnić.
Jest tylko jeden warunek.
Przez minimum dwa lata musi pozostawać w zawiązku małżeńskim. W przeciwnym razie nie tylko nie otrzyma pieniędzy, ale także jeśli się w międzyczasie rozwiedzie, będzie musiała oddać wszystko, co otrzymała.
Tak oto w jej życiu pojawia się Luke.
Mężczyzna, którego poznała w Vegas, i którego... poślubiła.
Teraz ma szansę spełnić swoje marzenia.
Lecz kiedy niespełna po dwóch latach, Luke pojawia się w progu jej domu, Harriet nie kryje swojego zdziwienia. Pojawienie się męża, wywołuje niemałe zamieszanie, a przyszłość Harriet i cukierni staje pod ogromnym znakiem zapytania, bo Luke chce rozwodu...
"23 jesienie, zanim cię poznałam" to książka, która porusza wiele tematów. Spotkamy się tu z odtrąceniem, niezrozumieniem, smutkiem, stratą, żałobą i konsekwencjami decyzji, podjętych pod wpływem chwili.
To powieść o niezwykłej przyjaźni, która dodaje skrzydeł.
O walce o siebie i swoje marzenia.
To powieść o wybaczeniu i pozostawieniu przeszłości za sobą, by móc zacząć żyć tu i teraz.
"23 jesienie, zanim cię poznałam" wywołuje wiele emocji, poruszając najczulsze struny ludzkiej duszy. Wzrusza, jednocześnie dając nadzieję na lepsze jutro.
Ukazuje, że nigdy nie jest za późno, by realizację marzeń.
Nigdy nie jest za późno na wybaczenie.
I nigdy nie wiadomo, kiedy prawdziwa miłość zapuka do serca.
Niech ta książka otuli Was niczym najcieplejszy koc 🥰
Polecam 🍂
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2025-09-10
Tytuł oryginału: 23 Otoos antes de ti. Volver a ti 2
zaczytanaulcia
Hiszpański fenomen czytelniczy. Nowa historia bestsellerowej autorki, którą pokochały miliony osób. Jedna noc w Paryżu. Dwie drogi, które się ze sobą...
Fenomen hiszpańskiego TikToka. Druga część powieści, która poruszyła nawet najtwardsze serca. Minęły trzy lata, od kiedy widzieli się po raz ostatni...