Okładka książki - Wstań!

Wstań!

Pomyślałeś o czymś? To możesz tego także dokonać Pewność siebie to narzędzie, które pozwala człowiekowi przełamywać własne słabości i lęki. Książka ,,Wstań!" jest poradnikiem, który przedstawia szereg sytuacji opisujących brak pewności siebie oraz sposób nauki tej umiejętności. Zawiera też dużo potwierdzeń naukowych i dowodów badań świadczących o działaniu siły naszego umysłu. Odpowiednia postawa gwarantuje podołanie wyzwaniom i mniejszą ilość stresu. Według mnie opisy niektórych sytuacji są zbyt szczegółowe - autorka skupia swoją uwagę na przedstawieniu powodów braku pewności siebie i zwraca uwagę, iż problem dotyczyć może każdego z nas, bez względu na status społeczny czy pochodzenie. Jednakże to powoduje, iż książka jest momentami zbyt naukowa, filozoficzna. Jednocześnie poradnik jest motywujący i dający do myślenia. Ważnym aspektem przedstawionym w książce jest również temat odpowiedniego zachowania, postawy, który przekłada się na sposób myślenia o nas. A także o nas samych. Praktyczne wskazówki jak dodać sobie pewności siebie na pewno sprawdzą się podczas publicznych wystąpień czy ważnych spotkań.

Informacje dodatkowe o Wstań!:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2016-09-14
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-240-3667-7
Dodał/a opinię: Daria Babieracka

Zobacz opinie o książce Wstań!

Kup książkę Wstań!