Okładka książki - Wstyd

Wstyd

Dobry wieczór #książkoholicy 😘

" Wstyd " @robertmalecki.autor z takim tytułem spędziłam weekend.

Czym jest wstyd ? Wstydził*ś się kiedyś ? Ja kiedy dorastałam to wstydziłam się swojego biustu , zbyt często słyszałam teksty od rówieśników " idą cyce jak donice " . Nie było to dla mnie komfortowe i nosiłam wielkie bluzy niczym worki , które mnie zakrywały .

Przeczytałam historię byłej policjantki Juli Karlińskiej , mamy bliźniaków , która straciła męża dziewięć lat wcześniej .

Pewnej nocy zostaje zabity nauczyciel matematyki w liceum . Padają pytania kto i dlaczego ? Krótko po tym wydarzeniu znalezione zostaje ciało młodego chłopaka w pobliżu domu w którym doszło do zbrodni . Jest to Janek jeden z synów Karli , który był poszukiwany jako zaginiony .Czy obie śmierci coś łączy a może każda z nich ma swoją własną historię ?

Jest to bardzo fajna historia . Uczucie , które kiełkuje i nie wiadomo czy się z nim można pokazać światu czy lepiej wszystko trzymać w tajemnicy . Jak zareagują bliscy , kiedy powie im się prawdę ? Może lepiej nie mówić i żyć w iluzji jaką się przez lata stworzyło ? Wiele pytań rodzi się w głowie czytając książkę , pewne odpowiedzi ukazują się z czasem .

Prawie wszystko mi się podobało z jednym małym wyjątkiem - temat (chociaż to było naszą codziennością przez pewien czas ) covidowy . To coś co mi niestety w książkach przeszkadza . Nie lubię i już , nic na to nie poradzę .

Książkę polecam , ponieważ jest to bardzo ciekawa zagadka kryminalna do rozwiązania . Czytajcie , bo warto . Coś czuję , że książki autora będą w moim guście czytelniczym . Długo mi zajęło sięgnięcie po literki autora i nie żałuję.

Miejcie dobry wieczór ❤️

Kup książkę Wstyd

Żałobnica
Robert Małecki 0
Okładka ksiązki - Żałobnica

Zmarli zawsze zabierają tajemnice do grobu. Tym razem zrobili wyjątek. Gdyby to był idealny związek, Anna jeszcze długo nie wyszłaby z żałoby po wypadku...

Zmora. Czarna toń
Robert Małecki0
Okładka ksiązki - Zmora. Czarna toń

Kontynuacja Zmory, bestsellerowego thrillera Roberta Małeckiego Kama Kosowska po głośnej sprawie sprzed lat rozwija karierę pisarską. Prowadzi dziennikarskie...