Okładka książki - Wszyscy jesteśmy winni

Wszyscy jesteśmy winni

Tom 1 cyklu North Falls

„Wiesz, czyjaś śmierć może czasami wydobyć na wierzch wiele zamiecionych pod dywan spraw, słonko”

Zaginięcie dwóch nastolatek poruszyło całe North Falls. Policja odnajduje je po paru dniach, niestety martwe. Po 12 latach z więzienia wychodzi mężczyzna osadzony za ich zamordowanie. Wtedy też znika kolejna dziewczynka.

Powieść ta przenika do naszego serca, odkłada się w myślach, rozlewa niczym rzeka w naszym krwiobiegu. Nagle znajdujemy się w jej epicentrum, oglądamy historię od środka, stajemy się świadkiem tragicznych wydarzeń. Silne emocje i rozrywająca spięte mięśnie adrenalina udzielają się również nam.

„Wszyscy jesteśmy winni” to doskonały kryminał, gdzie każdy szczegół na swoje znaczenie a śledztwo odbywa się na naszych oczach. Policja drobiazgowo bada każdy wątek walcząc z upływającym czasem. Im dłużej trwają poszukiwania tym mniejsze prawdopodobieństwo odnalezienia żywych ofiar.

North Falls buzuje. Na pozór spokojne miasteczko ma swojej głęboko ukryte wewnętrzne życie. Pośród jego mieszkańców skrywa się prawdziwa bestia żądna życia młodych dziewcząt, głodna ich cierpienia i wdzięków.

Policjantka Emma i przybywająca jej na pomoc funkcjonariuszka FBI Jude również mają swoje tajemnice. Ich przeszłość zaczyna dobijać się do drzwi wywołując sporo emocji. Liczne zwroty akcji dotyczą nie tylko śledztwa, ale również prywatnych spraw głównych bohaterów.

Emma i Jude to  intrygujące bohaterki.  Mają miękkie wnętrza i twarde skorupy. Wiele je dzieli, ale jeszcze więcej łączy. Śmiało stawiają czoło śmiertelnym wyzwaniom, twardo bronią się przed patriarchalnym „uciskiem” małej miejscowości. Jeśli ktoś może zmienić bieg sprawy to tylko one.

Powiem Wam, że dawno nie czytałam tak doskonałego kryminału.  Wciągnęłam się w tą historię od pierwszych stron a wywołane już na początku napięcie towarzyszyło mi do scen finałowych.  Liczne zwroty akcji ścinały mnie z nóg. Coś czuję, że to będzie rewelacyjna seria.

Informacje dodatkowe o Wszyscy jesteśmy winni:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2025-10-29
Tytuł oryginału: We All Are Guilty Here
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Piotr Cieślak
Dodał/a opinię: zaczytanaiska

Tagi: kryminał sensacja thriller zbrodnia śmierć zagadka morderstwo harpercollinspolska

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Wszyscy jesteśmy winni

Kup książkę Wszyscy jesteśmy winni

Zaślepienie
Karin Slaughter0
Okładka ksiązki - Zaślepienie

Senne miasteczko Heartsdale w amerykańskiej Georgii ogarnia panika po znalezieniu przez Sarę Linton, miejscową lekarkę i koronera w jednej osobie, zwłok...

Upadek
Karin Slaughter0
Okładka ksiązki - Upadek

Współczesna Atlanta, stolica amerykańskiego Południa.  Faith Mitchell  agentka federalna pracująca w  Biurze Śledczym Georgii,  wraca spóźniona do domu...