Okładka książki - Wszyscy mamy coś do ukrycia

Wszyscy mamy coś do ukrycia

Co powinna zawierać komedia kryminalna?

Moja lista to: po pierwsze trup, po drugie ciekawe śledztwo, po trzecie spora dawka humoru, również czarnego, po czwarte musi mnie zaskakiwać i po piąte nie nudzić.

Uff, to tyle. Może trochę dużo, ale w swoim życiu przeczytałam wiele tego typu książek i mam duże wymagania.

Czy "Wszyscy mamy coś do ukrycia" trafiła do mojego TOP 5? Bez cienia wątpliwości TAK.

Już przy pierwszej książce Mai Gulki zachwycałam się jej pomysłowością, warsztatem językowym i ciętym, troszkę sarkastycznym poczuciem humoru, który mi bardzo odpowiada.

Tym razem też dostałam to, co lubię.

"Wszyscy mamy coś do ukrycia" to ekscytująca lektura, w której akcja nie zwalnia tempa ani na minutę.

Marta jest główną podejrzaną w sprawie śmierci współpracownika. Wiele faktów świadczy na jej niekorzyść. Policja już się nią interesuje i straszy długim pobytem w więzieniu. Marta z pomocą Adama zaczyna swoje prywatne śledztwo. Podejrzanych jest coraz więcej, a każdy z nich ma coś na sumieniu.

"Wszyscy mamy coś do ukrycia" to pełnokrwista komedia detektywistyczna, z uroczą, niestrudzoną i odważną bohaterką oraz błyskotliwym poczuciem humoru.

Polecam serdecznie 🤗

Informacje dodatkowe o Wszyscy mamy coś do ukrycia:

Wydawnictwo: Vectra
Data wydania: 2022-04-20
Dodał/a opinię: Damaczytasama

Zobacz opinie o książce Wszyscy mamy coś do ukrycia

Kup książkę Wszyscy mamy coś do ukrycia

Skołowaciałam. Byłam jak Andrzej Gołota u progu nowego milenium, powalony prawym sierpowym Tysona, nim jeszcze ich starcie na dobre się zaczęło.

Przeczuwałam, że cały ten audyt jeszcze odbije mi się czkawką, ale żeby aż tak!?

Więcej cytatów z tej książki

Podwójna rozgrywka
Maja Gulka0
Okładka ksiązki - Podwójna rozgrywka

Młoda nauczycielka prowadzi prywatne śledztwo w sprawie obrazu skradzionego z jej mieszkania. Nie spodziewa się, że wkrótce odkryje aferę, w którą zamieszani...