Okładka książki - Wszystkie wady Klary i jej jedna zaleta

Wszystkie wady Klary i jej jedna zaleta

𝕎𝕤𝕫𝕪𝕤𝕥𝕜𝕚𝕖 𝕨𝕒𝕕𝕪 𝕂𝕝𝕒𝕣𝕪 𝕚 𝕛𝕖𝕕𝕟𝕒 𝕛𝕖𝕛 𝕫𝕒𝕝𝕖𝕥𝕒

Miała być komedia a okazał się dramat.

Nie, że książka była bardzo zła tylko historia się okazała dramatyczna 🤭

Chociaż spodziewałam się więcej elementów komediowych.

Klara ma męża i dwójkę nastoletnich synów, poznajemy ją z jej perspektywy i niejako w formie dziennika wspomnień, gdzie tymi wydarzeniami potwierdza swoje, według niej, wady.

Wpadki i wypadki, które jej się przydarzają a także sposoby jej radzenia (bądź nie) sobie z nimi.

Z pewnością nie jest łatwo być matką nastolatków a co dopiero, gdy mąż odchodzi a Ty nie potrafisz gotować 😮

Czytając tą historię mogę stwierdzić, że raczej bym się nie polubiła z Klarą, gdybym na nią natrafiła w rzeczywistości.

Zaskoczyła mnie postać Dagmary.

Myślałam, że naprawdę przypadkiem poznała Klarę a tu takie rozczarowanie 😱

Książka jest z gatunku tych przeczytaj i zapomnij, nie zostanie na długo w pamięci, raczej nie sięgniemy po nią drugi raz.

Jeśli potrzebujesz totalnie się zrelaksować i "odmóżdżyć" to będzie do tego idealna.

Trochę się pośmiejesz i oderwiesz od rzeczywistości a później ruszysz dalej.

Szkoda, spodziewałam się więcej.

Co do autora tu nie mam mu nic do zarzucenia, jego pióro jest przyjemne w odbiorze, czyta się szybko i nie ma chęci odłożenia książki i rzucenia nią, co się zdarzało (w sensie chęć, no bo jednak książki to ja szanuję i elegancko je odkładam).

Informacje dodatkowe o Wszystkie wady Klary i jej jedna zaleta:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2023-03-22
Dodał/a opinię: Bookszonki

Zobacz opinie o książce Wszystkie wady Klary i jej jedna zaleta

Kup książkę Wszystkie wady Klary i jej jedna zaleta

Baltica
Piotr Borlik0
Okładka ksiązki - Baltica

Witamy na pokładzie MF Baltica - tu zwykła podróż zmienia się w nieustającą zabawę. Uważaj jednak, by nie zatracić się w niej. Wystarczy chwila nieuwagi...

Drudzy
Piotr Borlik0
Okładka ksiązki - Drudzy

Podczas gdy pod osłoną nocy na ulicach Gdańska odbywały się wyścigi samochodowe, doszło do napaści na młodą kobietę. Przed startem aut ktoś na motocyklu...