Okładka książki - Zabawa w śmierć

Zabawa w śmierć

Pierwsze wrażenie? Mroczne, niepokojące i takie, że ciśnienie skacze już od pierwszych stron. Klimat? Jakby ktoś połączył zimny, listopadowy poranek z dreszczem na plecach, który nie odpuszcza do samego finału 🥶

Fabuła wciąga jak bagno. Ktoś zabawia się w śmierć – dosłownie. Zaczyna się od makabrycznego odkrycia, a potem już tylko jedziesz na pełnym gazie, próbując połączyć kropki, które wcale nie chcą do siebie pasować. Angela Marsons serwuje intrygę z pazurem, pełną zwrotów akcji, ale bez tanich sztuczek. I choć myślisz, że wiesz, o co chodzi… gwarantuję Ci, że nie wiesz 🕵️‍♀️

Bohaterowie? Kim Stone – kapitan drużyny, której nie chcesz mieć za wroga. Zimna, błyskotliwa, momentami autodestrukcyjna. I cholernie autentyczna. Jej zespół? Każdego z nich polubisz albo znienawidzisz,  ale na pewno nie pozostaniesz obojętny. Emocje sięgają zenitu: od frustracji, przez lęk, aż po momenty, w których serce podchodzi do gardła 💔

Tempo akcji? Zapnij pasy. Krótkie rozdziały, zmienne punkty widzenia i dialogi ostre jak brzytwa. Styl autorki jest konkretny – zero wody, wszystko na temat. Czytasz i czujesz, że autorka wie, jak utrzymać Twoją uwagę w żelaznym uścisku.

Dla kogo to będzie strzał w dziesiątkę? Dla fanów Katarzyny Bondy, Roberta Bryndzy albo serialu „Mindhunter”. Jeśli lubisz thrillery psychologiczne, w których zło ma twarz zwykłego człowieka – ta książka to MUST READ. Spodoba się też tym, którzy cenią sobie silne, żeńskie postaci i mrok pod płaszczykiem procedur policyjnych 🖤

Moja ocena: 9/10 🌟

BRUNETTE BOOKS

Informacje dodatkowe o Zabawa w śmierć:

Wydawnictwo: Wielka Litera
Data wydania: 2026-04-22
Tytuł oryginału: Play Dead
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Kryminały detektywistyczno-policyjne

Zobacz opinie o książce Zabawa w śmierć

Kup książkę Zabawa w śmierć

Zaginione
Angela Marsons0
Okładka ksiązki - Zaginione

Zaginione- JAK WIELE POSWIECISZ, BY OCALIC TYCH, KTORYCH KOCHASZ? Znikaja dwie dziewiecioletnie przyjaciołki: Charlie i Amy. Chwile pozniej ich matki...

Diabelska gra
Angela Marsons0
Okładka ksiązki - Diabelska gra

Kolejna książka autorki bestsellerowego Niemiego krzyku! Im większe zło, tym bardziej niebezpieczna gra... W brutalnym ataku zostaje okaleczony gwałciciel...