🧡„Zabójcze piaski” to historia,która porywa od pierwszych stron.Dzięki znakomicie poprowadzonej fabule oraz konsulowi Tomkowi widzimy jak bezwzględny i brutalny jest świat wielkich pieniędzy i dążenia do władzy.Nie liczy się sumienie,tylko chęć wejścia na najwyższy stopień władzy.To okupione jest intrygami,zachłannością a nawet zbrodniami w zaciszu wielkich pałacy bądź miejsc niedostępnych dla innych.
🧡Bardzo poruszyły mnie zachowanie kobiet(w tym Polek),które grają miłość do mężczyzn,by osiągnąć wysoki status społeczny.Zdobywają to swoim ciałem i bezwzględnością,nie patrząc na uczucia innych.
🧡Ciekawym wątkiem jest samotna wyprawa polskiego piechura w głąb pustyni.Jego akcja poszukiwawcza i rosnące z tym problemy pokazują prawdziwość zdarzeń,a późniejsze przedstawienie w mediach.Często prawda mija się rzeczywistością i to jest okrutne!
🧡„Zabójcze piaski” to emocjonująca opowieść przybliżający orientalny świat i szokująca prawdę wewnątrz pałaców.Skrywana orientacja seksu@łba niesie ze sobą konsekwencje,które doprowadzają do nieuchronnego upadku.
🧡Autor przedstawił w bardzo realistyczny sposób realia saudyjskiego społeczeństwa oraz szybkich zmian,niekoniecznie według prawa.
🧡Czytajcie-będziecie zachwyceni książką.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2025-08-21
Barbara Dębska
Kolejna odsłona serii ,,Kulisy zakazanych związków". Akcja toczy się w stojącej u progu wielkich zmian Arabii Saudyjskiej, gdzie autor pracował pięć...
"Kulisy zakazanych związków" to nowa seria powieści autorstwa Igora Kaczmarczyka, której pierwsza część to "Islamskie fatum". Autor przenosi czytelnika...