Okładka książki - Zagadka... Zagadka Srebrnego Ducha. Tom 2

Zagadka... Zagadka Srebrnego Ducha. Tom 2

„Zagadka srebrnego ducha” to 2 tom cyklu „Klub przyrodnika” autorstwa Agnieszki Stelmaszyk z przepięknymi ilustracjami Magdaleny Babińskiej.

Książka ta opowiada o grupie przyjaciół, którzy prowadzą międzynarodowy „Klub Przyrodnika”. Julia, Zuzia, Tomek i Dominik udali się do pani Melissy Holman, mamy Daisy, do Edynburga, do Szkocji, gdyż zostali zaproszeni przez Magnusa Cambella, który tak, jak i oni fascynuje się światem przyrody i chce więcej dowiedzieć się na temat zwierząt żyjących w Polsce, do starego zamku, którego jest w właścicielem, a o którym krąży wiele legend. Kiedy bohaterowie docierają na miejsce dowiadują się, że w najbliższej okolicy wybuchają pożary, w których rejonach pojawia się duch srebrnego jelenia, a także osoby związane z klubem przyrodnika. Przyjaciele postanawiają rozpocząć własne śledztwo nie przeczuwając w jak wielkim niebezpieczeństwie się znaleźli. Zostają „detektywami”.
Jaką tajemnicę skrywa zamek?
Czy bohaterom uda się rozwiązać zagadkę?
Jeżeli jesteś ciekawy odpowiedzi na te pytania, to nie pozostaje Ci nic innego jak sięgnąć po książkę.

To interesująca pozycja, która jest przeznaczona zarówno dla chłopców jak i dziewcząt, miłośników przyrody jak i lubiących kryminały.

Uważam, że ten tom jest lepszy od poprzedniego. Tom czytało mi się szybko i nie nudziłam się. Fabuła mnie wciągnęła. Miejsce, w którym rozgrywa się akcja jest tajemnicze i mroczne, ale jednocześnie pełne pięknych krajobrazów. Bohaterowie są ciekawi, sympatyczni, inteligentni – po prostu „jacyś”. Wzbudzili moją sympatię, ponieważ troszczą się o siebie. Podczas rozwiązywania zagadki wpadają w tarapaty, mają spore kłopoty i grozi im duże niebezpieczeństwo… Książka trzyma w napięciu do ostatnich kartek. Rozwiązanie zagadki wcale nie było takie oczywiste.
Na końcu kilku rozdziałów zamieszczono „Biuletyn Przyrodniczy”, a w nim opisy i ciekawostki na temat m.in. ptaków, motyli i płazów.

Mam nadzieję, że zainteresowałam Was i sięgniecie po tę książkę. Polecam

Informacje dodatkowe o Zagadka... Zagadka Srebrnego Ducha. Tom 2:

Kup książkę Zagadka... Zagadka Srebrnego Ducha. Tom 2

Andzia i duch pana Baryłki
Agnieszka Stelmaszyk0
Okładka ksiązki - Andzia i duch pana Baryłki

Schowaj do plecaka i czytaj kiedy chcesz! Czy duchy na prawdę istnieją? Cyryl twierdzi, że tak. Czy jednak można mu wierzyć? Chyba trzeba przeprowadzić...

Klub Poszukiwaczy Przygód tom III Ucieczka Szalonego Rumaka
Agnieszka Stelmaszyk0
Okładka ksiązki - Klub Poszukiwaczy Przygód tom III Ucieczka Szalonego Rumaka

Przemek ijego przyjaciele zakładają szkolną gazetkę - marzy im się kariera wielkich reporterów! Szkoda tylko, że akurat nic ciekawego się nie dzieje...