Okładka książki - Zaginiony chłopiec

Zaginiony chłopiec

Megan czeka pod szkołą na sześcioletniego syna, Daniela. Kiedy większość uczniów opuszcza szkołę, jej syn nadal się nie pojawia. Po rozmowie z nauczycielką okazuję się, że chłopca odebrał jego tata. Megan jest przerażona. Jej syn znika. Po paru latach kobieta odbiera telefon z wiadomością, że jej syn się odnalazł.

Daniel po odnalezieniu już nie jest małym chłopcem, ma prawie trzynaście lat, mało mówi o tym gdzie był i co się z nim działo, a najgorsza jest jego wrogość do matki.

Megan nie wie jak dotrzeć do syna. Sytuacja jeszcze bardziej się komplikuje, bo Megan ma męża i córkę. Kobieta z jednej strony jest zachwycona, że odzyskała syna, ale z drugiej jest przerażona.

Ta książka pokazuje ogromną miłość matki do syna. Megan z całych sił stara się dotrzeć do Daniela i choć często traci cierpliwość, stara się mu wytłumaczyć, że nigdy nie przestała go szukać i nigdy nie straciła nadziei, że kiedyś wróci.

Książkę przeczytałam jednym tchem. Jest pełna emocji. Ma w sobie dużo smutku, ale i nadziei. Pokazuje ogromną determinację matki.

Informacje dodatkowe o Zaginiony chłopiec:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-02-23
ISBN: 9788381958301
Tytuł oryginału: The Boy in the Photo
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Zaginiony chłopiec

Kup książkę Zaginiony chłopiec

Ale czasami ciężko jest nie płakać, gdy w środku czuje ogromny smutek. Chciałby go nie czuć, ale nie potrafi.

Przez większość czasu nie jest pewien, co ma myśleć albo czuć. Chciałby być większy, żeby zrozumieć, co to rozwód. Rozwód to brzydkie słowo i w ogóle go nie lubi. Rozwód smuci tatę i męczy mamę. Rozwód jest zły.

Więcej cytatów z tej książki

Gdzie jesteś, synku?
Nicole Trope0
Okładka ksiązki - Gdzie jesteś, synku?

WCZORAJ CAŁOWAŁAŚ GO NA DOBRANOC. DZISIAJ TWÓJ KOCHANY SYN ZNIKNĄŁ. THEO SOMERTON MA JEDENAŚCIE LAT I JEST DZIECKIEM ZE SPEKTRUM AUTYZMU. NIE MÓWI...

Rodzina zastępcza
Nicole Trope0
Okładka ksiązki - Rodzina zastępcza

W domku letniskowym, dosłownie rzut kamieniem od plaży, Elizabeth drżącymi dłońmi wybiera numer alarmowy. ,,Mój mały chłopiec zaginął." Elizabeth jest...