"Thriller psychologiczny o obsesji, pożądaniu i szaleństwach."
Swallow mieszka w małym miasteczku na wyspie, jest samotną i zamkniętą w sobie dziewczyną, ciężko jest jej nawiązywać znajomości. Pewnego dnia na warsztatach poznaje Freyę, od tej pory dziewczyna spędza z nią każdą wolną chwilę. Ich znajomość się pogłębia, jednak pewnego dnia na horyzoncie pojawia sie Jamie i Swallow odchodzi na dalszy plan.
Freya wpada na pomysł podwójnej randki. Podczas spotkania dochodzi do wymiany partnerów. Ta jedna noc zmieni życie Jamie i jej męża a Swallow zyska doskonałą okazję do zemsty.
Jak dotąd nie miałam jeszcze okazji poznać pióra autorki i sięgając po tę książkę kompletnie nie wiedziałam czego się spodziewać. I przyznaję, że będę musiała to nadrobić. To był naprawdę świetny thriller psychologiczny. Historia wciąga od pierwszej strony, intryguje do tego stopnia, że nie sposób jej odłożyć. Autorka bardzo dobrze wykreowała bohaterów. Przyznam szczerze, że Low na początku trochę mnie irytowała, ale z czasem było mi jej żal.
"Zamiana" to thriller ukazujący do czego może doprowadzić manipulacja, życie w toksycznym związku czy też obsesja na punkcie drugiej osoby.
Styl autorki bardzo przypadł mi do gustu, jest lekki i przyjemny co sprawia, że książkę czyta się błyskawicznie.
Fani autorki jak i gatunku na pewno będą zadowoleni z lektury.
Polecam serdecznie.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-08-12
Tytuł oryginału: The Swap
Ilona Wolińska
Na pozór sielankowe życie zamożnej rodziny z San Francisco zostaje wywrócone do góry nogami. Kiedy w pięknym domu dochodzi do tragedii...
Mroczna wersja "Pretty Woman". Przerażający thriller o miłosnej obsesji. Nat, studentka nowojorskiej akademii sztuk pięknych, nie radzi sobie finansowo...