Znacie twórczość Pani Ani? Jeśli tak jaka książka jest waszą ulubioną?
Od kiedy przeczytałam debiut właśnie od tej autorki jestem zachwycona pomysłowością i stylem pisania przez tą kobietę.
Po każdą jej książkę sięgam w ciemno,jak również było tym razem i nigdy się nie zawiodłam.
Anna Krystaszek potrafi tak nas omamić historiami przez nią napisanymi że czytelnik momentami nie wie kto jest winny, komu można ufać a kto okaże się niegodny naszej uwagi.
"Zamknięty świat. Chciwość" jest czwartym tomem z serii Siedem Grzechów Głównych. I jak przez pierwsze trzy części nie zauważyłam wielkiego powiązania między tomami tak tutaj było to widoczne od pierwszych stron. Jeśli chcecie przeczytać"Zamknięty świat" koniecznie zapoznajcie się z poprzednimi tomami. A szczególnie z poprzednią częścią.
Nie będzie to dla nikogo zdziwieniem jeśli po raz kolejny będę zachwycać się nad powieścią Ani. Mam wrażenie,że ta kobieta jest stworzona do pisania książek. Jestem jeszcze bardziej wdzięczna że możemy poznawać te historie na kartkach papieru.
Akcja nabiera tempa od pierwszych stron książki. Od prologu do samego końca autorka trzyma wysoki poziom.
Czytelnik podczas czytania nie wie czym kieruje się morderca. Nikt nie jest w stanie go powstrzymać przed zbrodniami przez co akcja staje się momentami dramatyczna a walka z czasem jest kluczowa.
Niesamowicie podobała mi się ta część. Zwłaszcza że powracają nasi ulubieni bohaterowie i możemy wspólnie z nimi przeżywać emocje- a jakie to dowiecie się sięgając po "Zamknięty świat".
Dobrze ukazany motyw choroby, nadopiekuńczości, uzależnienia,walki o samego siebie.
Jestem na tak i czekam z niecierpliwością na kolejne tomy z serii.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-06-21
W_drugim_swiecie
Wielowarstwowa fabuła tej powieści nie pozwala czytelnikowi poruszać się przewidywalnym torem wciąż zaskakuje nagłymi zwrotami akcji i zmieniającą się...
Dramat sprzed lat powraca i przynosi kolejne ofiary... Paulina została znaleziona w lesie i uparcie twierdzi, że zginął tam człowiek. Policja nie znajduje...