Okładka książki - Zapomniana miłość. Night

Zapomniana miłość. Night

Tom 2 cyklu Black Angels MC

Czy można uciec przed własną przeszłością, kiedy ona zna każdy nasz słaby punkt i wraca dokładnie wtedy, gdy zaczynamy wierzyć, że już mamy nad czymś kontrolę?

Po książki Anny Wolf sięgam bez zastanowienia, to już taki mój mały rytuał. Gdy tylko kończę jedną historię, od razu zaczynam rozglądać się za kolejną premierą. Styl tej autorki ma w sobie coś uzależniającego. Zawsze emocje są intensywne, bohaterowie nieoczywiści, a historie zostają w głowie. „Zapomniana miłość. Night” to drugi tom serii „Motocykliści”. Super było powrócić do świata, który już zdążył mnie w swej pierwszej części wciągnąć… i który znowu nie pozwolił mi się od siebie oderwać, w swej kontynuacji.

W tej książce autorka, skupiła szczególną uwagę na Nighcie – bohaterze, który nie jest łatwy do polubienia od pierwszych stron, ale… właśnie to w nim najbardziej przyciąga. To facet z bagażem winy, z demonami, które nie dają mu spać i z przeszłością, której nie da się tak po prostu wymazać. Jego życie kręci się wokół klubu, lojalności i prób utrzymania wszystkiego w ryzach. Do momentu, aż wraca Willow.

I tu zaczyna się prawdziwa burza.
Willow nie wraca spokojnie. Ona wpada w jego życie jak ogień... nagle, intensywnie i niebezpiecznie. Ich relacja od początku jest napięta, pełna niedopowiedzeń, żalu i emocji, które nigdy tak naprawdę nie wygasły. I to właśnie ten powrót był dla mnie jednym z najmocniejszych momentów książki. Bo to nie jest słodkie spotkanie po latach. To zderzenie dwóch poranionych ludzi, którzy wiedzą o sobie za dużo i jednocześnie… nadal czują do siebie więcej.

Autorka świetnie prowadzi ten wątek, pokazując, jak cienka jest granica między nienawiścią a pożądaniem. Jak poczucie winy może zamienić się w potrzebę naprawienia wszystkiego za wszelką cenę. Tylko… czy naprawdę da się naprawić coś, co kiedyś zostało zniszczone?

Bardzo podobało mi się to, że historia nie skupia się wyłącznie na relacji Nighta i Willow. W tle cały czas czuć zagrożenie. To, przed czym ucieka Willow, nie jest błahostką, bo to coś, co może uderzyć nie tylko w nich, ale i w cały klub. To napięcie naprawdę się czuje. Momentami miałam wrażenie, że wszystko wisi na włosku.

Najciekawsze były dla mnie właśnie te chwile, kiedy emocje bohaterów mieszały się z realnym niebezpieczeństwem. Kiedy trzeba było podjąć decyzję... serce czy rozsądek? Ucieczka czy walka? I czy miłość faktycznie może być lekarstwem… czy raczej kolejną raną?

Night jako bohater jest bardzo wyrazisty. Twardy, momentami brutalny, ale jednocześnie pełen wewnętrznych sprzeczności. To nie jest typowy idealny facet z romansu i całe szczęście. Jego siła polega właśnie na tym, że jest niedoskonały. Że popełnił błędy i musi się z nimi zmierzyć. I to nie w teorii, tylko w bardzo bolesnej praktyce.

Podczas czytania towarzyszyło mi naprawdę sporo emocji. Od napięcia, przez frustrację, aż po momenty, w których miałam ochotę po prostu zatrzymać się i przetrawić to, co właśnie przeczytałam. Była złość, była namiętność, była niepewność… i to uczucie, że wszystko może się w każdej chwili posypać.

Najbardziej mnie w tej książce kupiła, autentyczność emocji. Nic tu nie jest podane na tacy. Relacje są skomplikowane, decyzje mają konsekwencje, a przeszłość naprawdę ma znaczenie.

Spodobało mi się to, jak autorka pokazała, że miłość nie zawsze jest piękna i czysta. Czasem jest trudna, bolesna i wymaga ogromnej odwagi. I że druga szansa… wcale nie oznacza łatwego happy endu.

Z całego serca polecam tę książkę i zapewniam, że to emocjonalna jazda bez trzymanki. Jeśli lubicie historie, gdzie bohaterowie nie są idealni, a uczucia potrafią palić jak ogień, to zdecydowanie coś dla Was.

Informacje dodatkowe o Zapomniana miłość. Night:

Kup książkę Zapomniana miłość. Night

Piekielne miejsce
Anna Wolf0
Okładka ksiązki - Piekielne miejsce

Ona chce być wreszcie wolna, on chce o niej zapomnieć, ale życie ma wobec obojga inne plany Samantha Baker nie ma zamiaru dłużej godzić się na współpracę...

Blade
Anna Wolf0
Okładka ksiązki -  Blade

Rewelacyjna seria motocyklowa autorki bestsellerowych „Gangsterów”. Życie Blade’a kręciło się wokół klubu, braci i chętnych...