"Żar" debiutancka książka @weronikamathia_autorka. Jak tylko zobaczyłam zapowiedź od razu postanowiłam, że muszę ją przeczytać.
W małej miejscowości odnalezione zostają zwłoki młodej dziewczyny, która w nawiedzonym domu odebrała sobie życie. W między czasie chłopak dziewczyny zostaje uznany za zaginionego. Losy bohaterów przeplatają się z tajemnicami, które miały miejsce 20 lat wcześniej.
Fabuła książki jest tak skonstruowana, że do ostatnich stron zagadki zostają nie rozwiązane. Książkę czyta się z zapartym tchem. Myślę, że autorka spełniła wymagania czytelników, którzy lubią kryminały.
Sama okładka jest mega inspirująca i przepięknie zrobiona. Zachęca do sięgnięcia po tą książkę.
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2023-09-06
Wioleta Sorówka
Nie pamiętał już, kiedy ostatnio widział matkę przygotowującą jedzenie. Obecnie żywiła się alkoholem, seksem i nikotyną. Nie mógł uwierzyć, że kiedyś miała pracę, nosiła sukienki, gotowała obiady, dbała o niego. Te dwie kobiety dzieliła przepaść.
By poznać prawdę, stań na brzegu jeziora i wsłuchaj się w jego…SZEPT Iława. Na brzegu jeziora znaleziono martwą nastolatkę.Młodsza inspektor Dominika...
Mercedes zamruczał jak cichy kotek, wprawiając moje mięśnie w delikatne drżenie.