Okładka książki - Żar

Żar

Czy przeszłość da się wymazać i totalnie o niej zapomnieć? O tym się przekona Lena, nastolatka, która po wyznaniu miłości Rafałowi, dzień później będzie go odcinać od sznura, gdyż chłopak z niewidomych przyczyn popełni samobójstwo. Po dwudziestu latach rozstanie się z mężem i wraz z synem wyjdzie do swojej rodzinnej miejscowości. Wspomnienia powrócą na nowo, zaczną ją dręczyć, ale to tylko początek tragicznych zdarzeń. Bez śladu znika syn Leny, a jego dziewczynę odnajdują martwą, dlaczego popełniła samobójstwo i co ją do tego skłoniło?
Historia przedstawiająca mroczną i okrutną przeszłość przeplataną pomiędzy teraźniejszymi wydarzeniami i oplatającą małomiasteczkową społeczność. Fenomenalny debiut Pani Marty, który nie sposób jest odłożyć i pozostawić choćby na chwilę, tę historię trzeba poznać od razu i to najlepiej całą. Zagadka kryminalna poprowadzona wręcz perfekcyjnie, do tego bohaterowie, którzy tworzą idealną całość. Nie da się przejść obok tej książki obojętnie nawet nie, że względu na fabułę, ale i chociażby na samą okładkę, która jest genialna.
Czytając, nawet nie domyślisz się, że to jest debiut literacki, uważam że książka napisana na bardzo wysokim poziomie. Tym bardziej jestem ciekawa tych nowszych książek autorki, liczę że przeniosą one mnie na wyższy poziom kryminału.

Informacje dodatkowe o Żar:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2023-09-06
Dodał/a opinię: Klaudia Hańczuk

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Żar

Kup książkę Żar

Tam, gdzie wisiały obrazy i krzyż, farba wyglądała na nietkniętą. Żółty kolor wciąż był jaskrawy i nie pasował do pokoju.

Chodzili tam, kiedy chcieli być sami. Opuszczony budynek stal na uboczu sąsiedniej wsi, dziewczyna sama w życiu by tam nie poszła, ale z Rafałem mogła więcej. Wydawało jej się, że razem są niezniszczalni, że wolno im wszystko.

Więcej cytatów z tej książki

Szept
Weronika Mathia 0
Okładka ksiązki - Szept

By poznać prawdę, stań na brzegu jeziora i wsłuchaj się w jego…SZEPT Iława. Na brzegu jeziora znaleziono martwą nastolatkę.Młodsza inspektor Dominika...