Okładka książki - Zaraz będzie ciemno

Zaraz będzie ciemno

📖 RECENZJA 📖

Tytuł: "Zaraz będzie ciemno"

Autor: Ewelina Kurzobrocka-Pipia

Wydawnictwo: Magia Słów

(współpraca reklamowa)

"Ta ziemia pełna jest zapomnianych kości.

One czasami wołają o pamięć."

Janka mieszka w Poznaniu gdzie pracuje jako nauczycielka. Pewnego dnia postanawia wziąć roczny urlop w szkole. Nieoczekiwanie dostaje wiadomość od kolegi że szkolnych lat, że w miejscu gdzie stoi jej dom rodzinny ma powstać szybka kolej a jej dom ma zostać wyburzony. Po wielu latach nieobecności postanawia pojechać w rodzinne strony i zobaczyć jak się sprawy mają. Nie była tu od śmierci swojej mamy.

"Nie sądziła że kiedykolwiek tu wróci.

Teraz jednak tutaj była, pełna obaw i nie przepracowanych traum z przeszłości.

Kiedyś stąd uciekła, teraz miała się schronić."

Wiele się tu zmieniło gdy była tu ostatnim razem. W zamkniętym od lat budynku żyją bolesne wspomnienia,duchy przeszłości.

Janka odkąd wróciła do Zalesia zaczynają się jej śnić koszmary. W nocy słyszy płacz dziecka i coś hałasuje na strychu.

Poznaje ekscentryczną sąsiadkę Renatę i dzięki niej zaczyna odzyskiwać nadzieję na lepsze jutro. Jednak nie wszyscy są zadowoleni z jej powrotu. Zaledwie po kilku dniach pobytu Janka odkrywa pilnie strzeżoną tajemnice rodzinną dzięki starszej sąsiadce Stefani.

Co nie pozwala jej spać i hałasuje na strychu? Kim jest dziecko które płacze po nocach?

"Zaraz będzie ciemno" to historia pełna bolesnych wspomnień, tajemnic i straty. Bardzo urzekła mnie ta historia i wywarła na mnie ogromne wrażenie. To opowieść o przeszłości która nie pozwala o sobie zapomnieć. Fabuła trzyma w napięciu i jest przemyślana i poprowadzoną w bardzo angażujący sposób. Czytałam z zaciekawieniem, wciągnięta na maxa od początku do końca. W powieści "Zaraz będzie ciemno" tajemnica goni tajemnice, jednak i tak największą tajemnicę skrywa człowiek. Jest to debiut autorki który uważam za bardzo udany. Bardzo przypadł mi do gustu styl pisania autorki i z wielką przyjemnością przeczytam kolejne jej książki. Serdecznie polecam ❤️

Informacje dodatkowe o Zaraz będzie ciemno:

Wydawnictwo: Magia Słów
Data wydania: 2024-06-25
Dodał/a opinię: Iza Naglik

Zobacz opinie o książce Zaraz będzie ciemno

Kup książkę Zaraz będzie ciemno

W ciemności wołam ciebie
Ewelina Kurzobrocka-Pipia 0
Okładka ksiązki - W ciemności wołam ciebie

Po powrocie do rodzinnego domu na czas rocznego urlopu Janka odkrywa uroki życia na wsi. Zarówno jej związek, jak i nowe przyjaźnie rozkwitają. Kobieta...