Okładka książki - Zaśpiewaj tylko dla mnie patronujemy

Zaśpiewaj tylko dla mnie

"Bo prze­cież w ży­ciu wcale nie cho­dzi o wy­gody. Ani o miej­sce, ani o czas. To od lu­dzi, któ­rzy są wo­kół, za­leży, czy dany mo­ment sta­nie się wy­jąt­kowy".

"Zaśpiewaj tylko dla mnie " to jedna z tych książek,o których szybko się nie zapomni.

To historia, która poruszyła mnie do głębi.

Autorka po raz kolejny mierzy się z ważnym

i trudnym tematem.  Z dużą wrażliwością i odwagą pokazuje, że to nie ofiara ponosi winę za doznane krzywdy, a siła tkwi w tym, by się nie poddawać i zawalczyć o siebie, swoje życie i miłość.

"Świat mo­men­tami bywa zbyt po­nury. Warto za­leźć wtedy ko­goś, kto ze­chce po­ko­lo­ro­wać go na nowo. Chcia­ła­bym być dla in­nych tym kimś. Ko­lo­rową farbą. Małą iskier­ką na­dziei".

Gaja to delikatna, wrażliwa, a jednocześnie silna młoda kobieta. Pokazuje, że nawet gdy świat się wali, można wstać i iść dalej. Jej muzyczna dusza, choć zraniona, wciąż potrafi wierzyć w miłość i marzyć.

Natomiast Tobiasz to mężczyzna z zupełnie innego świata. Bogaty, pewny siebie, z pozoru niedostępny dla innych,a jednak to właśnie on wyciąga pomocną dłoń do Gai w chwili, gdy najbardziej tego potrzebowała. Dla mnie ich spotkanie to nie przypadek, to przeznaczenie, które zaczyna pisać własny,pełen muzyki scenariusz.

"Dziś mam wra­że­nie, że od­kry­łam cię na nowo. To­bia­sza. Czło­wieka, który ma także inną twarz. Bar­dziej ludz­ką. Pełną cie­pła".

Między tą  dwójką rodzi się coś pięknego.  Uczucie pełne niepewności, tęsknoty, czułości, którą jako czytelnik odczuwałam wszystkimi zmysłami.

To miłość, która dojrzewa z każdą stroną, walcząc o przestrzeń w świecie pełnym przeszkód i niedomówień.

Czy rodzina, sekrety i przeszłość zdołają ich rozdzielić? A może prawda w końcu przyniesie ucieczkę od lęku?

"Mam wra­że­nie, że od nowa uczę się ży­cia, bo prze­cież to w ma­łych rze­czach po­win­ni­śmy za­cząć od­naj­dy­wać ra­dość".

Autorka po raz kolejny zagrała na moich emocjach jak na skrzypcach. Dodatkowo  Lanckorona i „miasto aniołów” tworzą magiczne tło dla tej historii. Czytając czuć klimat, zapachy, atmosferę, a legenda dodatkowo wzbogaca tekst .Czytając, miałam wrażenie, że jestem tuż obok Gai, że słyszę bicie jej serca, że kocham razem z nią...

To książka, która zostawia ślad. I jestem za ten ślad wdzięczna. Gorąco polecam.

"....spo­śród wszyst­kich zja­wisk na świe­cie na pewno warto wal­czyć o mi­łość".

Informacje dodatkowe o Zaśpiewaj tylko dla mnie:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2025-04-03
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Zaśpiewaj tylko dla mnie

Kup książkę Zaśpiewaj tylko dla mnie

Cały jestem twój
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Cały jestem twój

On jest dziedzicem rodzinnej fortuny. Ją zawsze wytykano palcami. Więź między tą dwójką nigdy nie powinna się wydarzyć... Lilianna wie, jak gorzka potrafi...

Cztery liście koniczyny
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Cztery liście koniczyny

W imię miłości Nie dam ci nic w zamian, ale proszę, daj mi szansę. Bo możesz uratować czyjeś życie. Wiedz, że jest teraz w twoich rękach... ...

Opad
Opad