Główny bohater książki, Maciej Borowski, wychował się w malutkiej wsi Obierec. Gdy podrósł został wysłany do internatu w Warszawie.
Maciej jest typem lekkoducha, żyje chwilą.
Po śmierci jednego z dziadków, drugi dzwoni z informacja prosto z Ameryki. W testamencie pozostawionym przez Tadeusza jest wzmianka o comiesięcznej sumie pieniędzy dla chłopaka na jego ,,skromne" wydatki. Sielanka trwa, aż do momentu, gdy wujek Stan z Ameryki umiera.
Maciek jest osobą, która ciągle wpada w kłopoty i koncertowo wychodzi z większości tarapatów. W jednej z takich sytuacji poznaje Mariusza i Sławka. Każdy z nich jest zupełnie z innego świata, ale mimo wcześniejszych zgrzytów zaczynają się kumplować. Gdy w życiu Maćka pojawia się Kinga dobra passa się powoli kończy.
Pojawia się zbieg dziwnych zdarzeń, napad , kradzieże nawet jeden Pitbull, który ma wobec niego niecne plany.
Czy brygada trzech śmiałków jest w stanie rozwikłać co tu się w ogóle dzieje ?
Od pierwszych stron książka przepełniona jest humorem, siedziałam i śmiałam się sama do siebie. Dopiero w połowie książki przypomniałam sobie o znacznikach ? Postanowiłam użyć je pierwszy raz ponieważ przy tej książce sądzę że są obowiązkowe . Spędziłam miło czas, czytając o perypetiach głównego bohatera,a każdy kolejny rozdział niósł ze sobą niesamowitą ilość humoru i przygód.
Zdecydowanie autorka zadbała żeby nasz poziom endorfin był na wysokim poziomie. Jest to idealna lektura na poprawę samopoczucia. Polecam
Data wydania: 2023-03-04
Machina_czyta
Pełna ciepła opowieść o zaczynaniu od nowa Alicja to mistrzyni rozwiązywania cudzych problemów. Pogodna, sympatyczna i nieco zakompleksiona nie...
Maciej, Sylwek i Mario kontra bardzo źli ludzie. W kręgach, w jakich obraca się Maciek, znajomość sztuk Szekspira nie dodaje punktów do siły. Raczej bierze...