Okładka książki - Zdarzyło się nad jeziorem Mystic

Zdarzyło się nad jeziorem Mystic

Inne wydania:

"Zdarzyło się nad jeziorem Mystic" Kristin Hannah wliczająca się w gatunek literatury pięknej chociaż ja osobiście podpięłabym ją również pod romans czy powieść obyczajową.

Nie jest to pierwsza powieść tej autorki, którą przeczytałam jednak zdecydowanie najsłabsza. "Słowik" czy "Rzeczy, które czynimy z miłości" zrobiły na mnie zdecydowanie większe wrażenie.

Ta autorka ma to do siebie, że każda jej powieść mnie wzrusza. "Zdarzyło się nad jeziorem Mystic" nie jest wyjątkiem.

Opowiada historię jednej kobiety. Annie jest żoną wziętego adwokata, Blake Colwatera. Jest jeszcze jego żoną, gdyż po kilkunastu latach małżeństwa Blake wyznaje, że zakochał się w innej kobiecie i chce się rozwieść. Zrozpaczona Annie wyjeżdża do miasteczka Mystic, gdzie się wychowała. Ponownie zbliża się do swojej pierwszej miłości, Nicka Delacroixa,który nie pottafi poradzić sobie z córeczką po śmierci jej matki. Cała trójka zaczyna leczyć swoje rany. Jednak kiedy można, by podejrzewam, że mają szansę na szczęście, Annie staje przed trudnym wyborem, a jej życie wywraca się do góry nogami.

Tak jak wszystkie ( te które czytałam) powieści tej autorki obracają się wokół trudnych wyborów i miłości, tak ta nie jest wyjątkiem  zdecydowanie przyjemnie się ją czytało. Jednak w przeciwieństwie do pozostałych jej powieści w tej zmieniłabym parę fragmentów co nie zmienia tego, że powieść jest świetna.

Zdecydowanie polecam!

Informacje dodatkowe o Zdarzyło się nad jeziorem Mystic:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2020-10-14
Tytuł oryginału: On Mystic Lake
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Grażyna Cendrowska-Werner
Dodał/a opinię: Roksana

Tagi: Przeznaczone dla kobiet i/lub dziewcząt

Zobacz opinie o książce Zdarzyło się nad jeziorem Mystic

Kup książkę Zdarzyło się nad jeziorem Mystic

Firefly Lane
Kristin Hannah0
Okładka ksiązki - Firefly Lane

Niespokojne lato 1974... Kate Mularkey pogodziła się ze swoim miejscem w łańcuchu pokarmowym społeczności ośmioklasowej szkoły. Nagle, ku jej zdumieniu...

Cudowna moc miłości
Kristin Hannah0
Okładka ksiązki - Cudowna moc miłości

Mikaela, piękna żona doktora Liama Campbella, matka dwojga dzieci, zapada w śpiączkę na skutek urazu głowy doznanego podczas jazdy konnej. Lekarze nie...