Okładka książki - Zła przeszłość

Przeszłość.

Przerażająca.

Duszna.

Zła.

Odciskająca piętno na człowieku.

Kobiety skrzywdzone przez mężczyzn.

Przez ich dotyk. Który tak rani duszę i ciało na całe życie.

Skrzywdzone kiedyś, ranione i teraz.

Stają się jak widmo.

Nie ufają.

Cierpią.

Oglądają się za siebie.

Czy w ich życiu może być jeszcze coś dobrego. Czy muszą już tylko uciekać?

A potem ktoś przewiduje ich śmierć.

Emerytowany Zakrzewski wraca do gry. Na horyzoncie pojawia się jak zjawa, sprawa sprzed lat. To ta jedyna nierozwiązana przez Marcina. Sprawa Proroka, który przepowiadał śmierć, a potem zabijał swoje ofiary, powraca i mąci spokojne już teraz życie nadkomisarza.

Mieczysław Gorzka potrafi zaciekawić od samego początku. Intryguje przez całą historię, podrzucając nowe tropy. I chociaż ilość wątków jest duża, to one nie przytłaczają.

Takiem historie lubię czytać. Zgadywać co się wydarzy. Wchodzić w głąb chorego umysłu sprawcy.

Sam koniec jak wisienka na torcie był ekscytujący. Będący na granicy życia i śmierci.

Polecam.

Informacje dodatkowe o Zła przeszłość:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-05-07
Dodał/a opinię: anatomiaemocji

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Zła przeszłość

Kup książkę Zła przeszłość

Wilczyca
Mieczysław Gorzka0
Okładka ksiązki - Wilczyca

Komisarz Laura Wilk czuje się bezsilna wobec działań bezwzględnego zabójcy znanego jako Poltergeist. Niespodziewanie otrzymuje wsparcie od młodszego aspiranta...

Poszukiwacz zwłok
Mieczysław Gorzka 0
Okładka ksiązki - Poszukiwacz zwłok

Komisarz Laura Wilk staje na czele grupy śledczej poszukującej brutalnego zabójcy nastolatek, co nie podoba się jej kolegom z wydziału kryminalnego. Mimo...