Fragment przeczytany na onet.pl w przerwie w pracy zrobił na mnie takie wrażenie, że od razu zamówiłam książkę i po pracy pognałam do Empiku. Początek wciągnął mnie jak wir — mroczny klimat, świetnie budowany niepokój, napięcie, które trzyma za kark.
A potem… coś siadło. Końcowe rozdziały nie utrzymały tego tempa, a epilog zamiast mocnej puenty zostawił tylko lekkie rozczarowanie.
Mimo to nie żałuję ani biegu po odbiór, ani czasu spędzonego z książką. „Złe dziecko” ma w sobie ogień — szkoda, że nie dopala do samego końca. Mimo wszystko - warto.
Polecam serdecznie.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-04-24
ksiazkowalatarni
Nie chciałam dotykać łebka mojego ptaszka, nie mogłam patrzeć na cienką brązową linie zakrzepłej krwi w miejscu, w którym odcięto go od ciałka, ani na utkwione we mnie półotwarte oczy.
Powieść dotyka spraw, które trapią cały współczesny świat. Ukazuje emocje i uczucia dziecka, które nie ma skrupułów, by zabijać...
Oszałamiająca psychologiczna zagadka oparta na zawiłej relacji łączącej dwie z pozoru zaprzyjaźnione kobiety. Piękna, utalentowana, trochę szalona...
Rose była miła, ale zaprzyjaźnienie się kogoś takiego jak ja z kimś jak ona wydawało się mało prawdopodobne.