Okładka książki - Zmiana zaczyna się w głowie. Nowe spojrzenie na leczenie otyłości

Zmiana zaczyna się w głowie. Nowe spojrzenie na leczenie otyłości

"Dlaczego tyję, skoro nie jem aż tak dużo?"

Wpadła w moje ręce książka, która akurat wpasowała się w moją obecną zmianę, czyli deficyt kaloryczny. Tym bardziej jestem zadowolona, że udało mi się pogłębić wiedzę na interesujący mnie temat. Pewne informacje były mi już znane, jednak wiadomości zawarte w tej publikacji pozwoliły odnaleźć więcej ciekawostek.

Autorką książki jest lekarka, specjalistka chorób wewnętrznych, obesitolożka certyfikowana przez Polskie Towarzystwo Leczenia Otyłości. Przekazując swoją bogatą wiedzę i doświadczenia na podstawie konkretnych przykładów, dzieli się z czytelnikami swoimi spostrzeżeniami i poradami, by logistycznie podejść do swojej przemiany.

"Odchudzanie to nie sprint, a maraton..."

Ważne, aby zacząć wprowadzać zmiany od świadomej decyzji, uwzględnić wszystkie plusy i minusy, obserwować siebie i swój organizm. Często zbyt szybko rezygnujemy, ponieważ waga nie spada tak bardzo jak by się chciało, wówczas przychodzi frustracja, zniechęcenie i powoli zaczyna działać efekt jo-jo.

Pani doktor zwraca uwagę na bardzo ważne aspekty i zdrowe podejście do tematu, gdyż jest wiele czynników, które trzeba wziąć pod uwagę w całym procesie odchudzania. Otyłość może mieć różne przyczyny, najważniejsze, by znaleźć tę właściwą.

W książce znajdziemy informacje dotyczące wprowadzania zmian, na które warto się zdecydować pomimo ogromnych trudności. Spróbować zmodyfikować swój dotychczasowy styl życia, nie poddawać się presji otoczenia i mediów, skupić na swoim postanowieniu i systematycznie dążyć do wyznaczonego celu. Tutaj potrzebny jest czas i cierpliwość, trzymam kciuki za każdego, kto wkroczył na drogę zmian.

Rewelacyjny poradnik, zdecydowanie warto przeczytać, gorąco polecam

Informacje dodatkowe o Zmiana zaczyna się w głowie. Nowe spojrzenie na leczenie otyłości:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2026-06-03
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dodał/a opinię: Ewa_czytajac

Tagi: Rodzina i zdrowie

Zobacz opinie o książce Zmiana zaczyna się w głowie. Nowe spojrzenie na leczenie otyłości

Kup książkę Zmiana zaczyna się w głowie. Nowe spojrzenie na leczenie otyłości