Okładka książki - Żona bankiera

Żona bankiera

Jest to moje pierwsze spotkanie z autorka, lecz bardzo udane. Książka „Żona bankiera” to świetny thriller sensacyjny, głównym motywem w lekturze są pieniądze. Spotkamy w niej świat prania brudnych pieniędzy, podejrzanych kont, przekręty. Nie zabraknie w niej mafii, polityków, biznesmenów, terrorystów oraz oszustów.
Pewnego dnia w katastrofie lotniczej ginie bankier - Matthew Werner. Jego młoda żona boryka się ze stratą ukochanego oraz z tajemnicami jakie po sobie zostawił. Po pewnym czasie Annabel zdaje sobie sprawę, że śmierć ukochanego nie była przypadkowa. Kobieta boi się, ponieważ odkrywa, że jest w wielkim niebezpieczeństwie.
Książka autorki pokazuje jak młodzi ludzie potrafią być chciwi, jak szybko, łatwo chcą zarobić jak najwięcej pieniędzy. Nie zdają sobie sprawy, że po pewnym czasie będą musieli za to zapłacić, za władze i pieniądze wysoka jest cena.

Informacje dodatkowe o Żona bankiera:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2019-03-18
Tytuł oryginału: The Bankers Wife
Dodał/a opinię: bookmoodpl

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Żona bankiera

Kup książkę Żona bankiera

Darlingowie
Cristina Alger0
Okładka ksiązki - Darlingowie

Odkąd prawnik, Paul Ross, został mężem Merrill Darling, córki miliardera finansisty Cartera Darlinga, wszedł do elity Nowego Jorku i zaczął korzystać z...